Søhoel framstår ved første øyekast som en litt sjenert og ydmyk kar som ikke liker å stikke seg fram, der han rolig og beskjeden ordlegger seg på syngende «sognamaol». Men etter å ha blitt kjent med Joar, forstår du at førsteinntrykket stemmer, samtidig som det ligger noe mer under:
Joar har nemlig en vilje av jern og en enorm jaktlyst – ingen ulempe når man skal overliste vårt smarteste hjortevilt. Likeledes er kunnskapen hans om hjort og hjortejakt noe for seg selv, i tillegg til at han har spisskompetanse på hvordan man foredler denne flotte råvaren. Kanskje ikke uten grunn at han er rykende aktuell med egenprodusert jaktfilm og stakk av med seieren i jakt-realityserien Jaktlaget?
Les Joars fem jaktbud nederst i saken!

Hjortejakta prioriteres
Fra hjortejakta starter 1. september fram til siste slutt 23. desember, er det hjorten som har førsteprioritet. Joar har jobbet som jaktguide de siste 15 årene, så det sier seg selv at det blir en del turer opp og ned i hjortelia i løpet av høstmånedene.
Etter jul er det fangst av mår og åtejakt/ lokkjakt på rev som står på programmet. Det blir også tid til noen turer etter rypa. Det er rundt gårdens fjellstøl at han legger ned mye innsats på smårovviltet. Det har han gjort de siste seks årene i håp om å hjelpe rype- og skogsfuglbestanden opp til gamle høyder.