Jakthund - tips og råd om hundehold og jakthund raser

Jakthund er en viktig del av jakt. Hundehold er lærerikt og nyttig. En hund hjelper til å spore, jage og lose vilt fram på post, samt under ettersøk.

Enten du har elghund, fuglehund, rådyrhund eller harehund, er det mangt å passe som hundeeier. Hunden kan best sammenlignes med en toppidrettsutøver, og derfor er det viktig med godt hundeutstyr som er best i test.

For mange er hund en viktig årsak til at de jakter. Fordi vi ønsker gode jakthunder, er det viktig å drive målrettet avl på hunder med god helse. Det gjør vi gjennom hundeutstillinger og jaktprøver for hund.

Når du har en jakthund, er det viktig med riktig hundetrening. Vi gir gode tips til hvordan du trener en god ettersøkshund og hvordan du trener apport med fuglehund. 

annonse
Kan en jakthund være en trygg familiehund?

Absolutt. Selv om en jakthund er avlet fram for å jage et vilt, betyr det ikke at den er farligere enn andre hunder. Men en jakthund har gjerne større behov for mosjon og trening både fysisk og psykisk. Derfor bør en jakthund primært anskaffes hvis du har tenkt å jakte med den. Her kan du lese om hvordan du trener en god fuglehund.

Hvilken hunderase bør jeg velge som jakthund?

Hunderaser er avlet fram i stor variasjon, særlig de siste 50-100 årene. Derfor bør du tenke grundig gjennom hvilken hunderase du velger, alt etter hvilket behov du har, hva du jakter - og ikke minst hvor mye du jakter: Husk at jakta for de fleste jegere bare varer i to måneder, mens året har 12 måneder. Velg en hund etter ditt ambisjonsnivå som jeger. Her kan du for eksempel lese JEGERs guide til ulike hunderaser for rådyrjakt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen