Gåsejakt - tips og triks for god gåsejakt

Gåsejakt kan by på mye action!

Jakttid grågås: Generell jaktstart 10. august. I Troms og den nordlige delen av Nordland starter jakta 15. august. I Finnmark starter jakta 21. august. Jakta varer til 23. desember. 

Jakttid kortnebbgås: Jakta starter 10. august og varer til 23. desember. Nord for Rana/ Rødøy og i Troms starter jakta 21. august, mens kortnebbgås er fredet i Finnmark. 

Jakttid kanadagås: 10. august starter jakta. I Troms, den nordlige delen av Nordland og Finnmark starter 21. august. Jakta varer til 23. desember. 

Gjess kan jaktes både på land og på sjøen, men fra svenskegrensa t.o.m Agder kan du ikke jakte på sjøen før 10. september. 

Gåsa ser godt og lærer fort. Med andre ord kreves mye kunnskap, trening og forberedelser for å lykkes med gåsejakt. Du kan lese mer i vår guide til hvordan du lykkes med gåsejakt.

Hvordan lykkes med gåsejakt?

Du kan gå på smygjakt etter gås med rifle. Men om du vil lykkes med å jakte på gås med hagle, er det vanlig å legge ut lokkefugl og sette seg i skjul. Du må finne trekkrutene. Les mer i vår guide til hvordan du lykkes med gåsejakt.

Hvor mange lokkefugl trenger jeg til gåsejakt?

8-10 lokkefugl kan være nok i starten av jakta, mens du gjerne kan bruke både 50 og 60 lokkefugl senere i sesongen. Bland gjerne inn noen lokkefugler som beveger seg også. Les mer i vår guide til gåsejakt.

Når starter gåsejakta?

Den generelle jakttiden på kortnebbgås, grågås og kanadagås er 10. august, med noe senere oppstart i Nord-Norge. Merk at "Den frie jakten" til sjøs er innskrenket fra svenskegrensa til og med Agder med oppstart 10. september. Jakta varer til 23. desember.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen