Slik behandler du viltet etter slakt

Det hjelper lite å sette kula der du skal, hvis slaktet ikke behandles riktig før biffen havner på benken. Feil forhold under mørning kan ødelegge kjøttet og i verste fall matforgifte deg. JEGER loser deg utenom magesjau og sure slakt.

Sist oppdatert: 4. januar 2024 kl 15.20
Viltkjøtt, mørning, behandling av viltkjøtt
Nå starter jobben: Dyret ligger der og er klar for slakting og mørning. Hvordan kan du best ivareta den ressursen som viltkjøttet er?
Lesetid: 8 minutter

Dessverre er mange jegere for dårlige til å ivareta den flotte ressursen vi har tilgang til. Fra skog til mage må du tenke renslighet i alle ledd for at resultatet skal bli bra. 

– Mørning og tilberedning av viltet begynner egentlig med en gang viltet ligger i bakken, forteller Per Langdalen engasjert.

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på jeger.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

SPEKEMAT: Det går som en lek å speke fuglebryst om du følger vår guide.
Slik speker du skogsfugl, rype og due

Så lett speker du skogsfugl, rype og due

ELEGANT RETT: Det magre, og smakfulle brystet av kortnebbgås serveres her med en fyldig potetrett. Potatottoen er inspirert av den klassiske risottoen. Sammen med fargerike erter, timian og smakfull steinsopp, er dette en rett som kan serveres både til hverdag og ved festlige anledninger. Foto: Christer Rognerud
Den undervurderte gåsa

Banket gåsebryst med potatotto

Hjortenakke sous vide
Slik tilbereder du en perfekt hjortenakke

Hjortenakke sous vide med kryddersjy

SMAKSBOMBE: Harekjøtt er mørkt og kraftig, kanskje den villeste smaken av alt viltkjøtt. Hareburgeren falt i smak hos både liten og stor i vår familie. 
Undervurdert råvare

Hareburger med plommechutney

 

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen