Lev sunt – spis vilt

Med økt fokus på kortreist og økologisk produksjon av kjøtt og grønnsaker, hvorfor er det ikke da mer fokus på jakt og viltkjøtt? Dette er det naturligste og sunneste for både oss og jorda.

Sist oppdatert: 1. desember 2023 kl 12.30
villrein, viltkjøtt, sunt kjøtt
SUNT OG GODT: For den som ikke har jaktlykke eller ikke er jeger selv, er kanskje reinsdyr det letteste viltkjøttet å få kjøpt over disk. (Foto: Åsgeir Størdal)
Lesetid: 7 minutter

Hver eneste jaktsesong høster norske jegere økologisk kjøtt for nærmere en milliard kroner bare i førstehåndsverdi. De norske storviltbestandene er gjennomgående sterke og livskraftige, og produserer hvert år et stort antall kilo kjøtt av best tenkelige kvalitet.

Norsk storviltjakt har lange tradisjoner i de fleste utkantstrøk. Mange steder deler man fremdeles inn året i tiden før og etter elg- og hjortejakta. Enkelte lokalsamfunn står nærmest stille den første jaktuka, da mannfolk flest og et økende antall damer er på jakt i stedet for på jobb.

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

 

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen