Bygger Nasjonalt kompetansesenter for viltkjøtt

Norsk Hjortesenter på Svanøy har fått midler fra Innovasjon Norge til et forprosjekt for å utvikle et nasjonalt kompetansesenter for viltkjøtt. Kompetansesenteret skal bli et nav mellom produsentene og bistå med å utvikle kvalitetsprodukt, slik at alle oppnår bedre priser og ressursutnytting.

Sist oppdatert: 1. juni 2020 kl 12.00
Tro på samarbeid: Johan Trygve Solheim ved Norsk Hjortesenter og gourmetkokk Ole Jonny Eikefjord har god tro på at viltkjøttsenteret skal gjøre viltkjøtt bedre tilgjengelig
Tro på samarbeid: Johan Trygve Solheim ved Norsk Hjortesenter og gourmetkokk Ole Jonny Eikefjord har god tro på at viltkjøttsenteret skal gjøre viltkjøtt bedre tilgjengelig
Lesetid: 3 minutter

Vilt er en fantastisk ressurs både for private husholdninger og restaurantnæringa, enten råvarene kommer fra jakt på elg, hjort, rein og rådyr, eller fra hjorteoppdrett og tamreindrift. Imidlertid er tilbudet på norsk kjøtt avgrensa:

– I frysedisken er det importert vilt fra Spania og New Zealand som dominerer. Her ønsker kompetansesenteret å fylle et tomrom, gjennom å organisere viltkjøttomsetninga bedre, sier daglig leder Johan Trygve Solheim ved Norsk Hjortesenter.

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.

12 måneder*
Digital tilgang til 6 nettsider
12 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
99,-
per
måned
3 måneder*
Digital tilgang til 6 nettsider
2 papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
119,-
per
måned
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
139,-
per
måned

Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

*Forutsetter 3 eller 12 md bindingstid, si opp når du vil med tilgang ut bindingstiden. Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden, dersom du ikke sier opp.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

 

Relaterte artikler

 
ENKELT: – Å levere inn hjorteslakt til viltslakteriene er enkelt. Jegerne trenger ikke tenke på frakt, det gjør vi, sier Odd Lothe Ohnstad.  
Næringsklynge for hjortekjøtt

Ønsker å få etablert flere viltmottak

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Løs ut: Idet stempelet bunner, løses bunnplata ut og løfter den ferdige burgeren opp av forma.
Karbiser på karslig vis

Karbiser på karslig vis

Viltkjøtt, mørning, behandling av viltkjøtt
Slik håndterer du viltslaktet

Slik behandler du viltet etter slakt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen