Guide: Slik lar du viltkjøttet mørne

Mange jegere lar ikke viltkjøttet mørne lenge nok før det legges i fryseren- og der mørner det i hvert fall ikke.

Sist oppdatert: 5. september 2024 kl 13.00
RIKTIG SLAKTING: Grunnlaget for å få best mulig viltkjøtt begynner når det felte dyret skal utvommes, og gjennom hele slakteprosessen er god hygiene svært viktig!
RIKTIG SLAKTING: Grunnlaget for å få best mulig viltkjøtt begynner når det felte dyret skal utvommes, og gjennom hele slakteprosessen er god hygiene svært viktig!
Lesetid: 6 minutter

Når man opplever suksess i jakta er det viktig at man legger til rette for suksess hele veien til middagsbordet. Hvordan dette blir gjort på har stor betydning for resultatet. Er det poeng i å la kjøttet mørne, eller kan du bare legge kjøttet rett i fryseren? Denne guiden tar deg gjennom viktige momenter og hjelper deg på veien mot å lykkes etter at viltet er skutt.

Mørning- eller modning som det også heter, har to primærårsaker; først og fremst for å bryte ned bindevevet i kjøttet og dermed redusere tyggemotstanden slik at det blir med behagelig å spise. Modningsprosessen utvikler også hver enkelt viltarts spesielle og iboende egensmak.  

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen