Dette gjør du med felt fugl

Sliter du med å få spiselige resultater etter at rypa, dua eller tiuren har måttet bite nebbet i gresset? Med riktig teknikk og kvass kniv er det lettere enn du tror.

Sist oppdatert: 1. januar 2024 kl 20.00
slakting av fugl, skjære ut brystfilet, behandle skutt fugl, viltbehandling
Fra fjærkre...: Etter en vellykket ettermiddag på duejordet har jegeren en del jobb foran seg med slakting. Her lærer du hvordan du gjør det riktig, og enkelt.
Lesetid: 5 minutter

Mitt inntrykk er at en del småviltjegere – spesielt de litt uerfarne – fort flakker med blikket når fugl skal gjøres opp. Vi skal hjelpe deg på vei med fuglen fram til den havner på kjøkkenet for videre tilberedning.

Det viktigste uansett hvilken fugl du har skutt, er at den skal avkjøles luftig, tørt og ikke for fort etter at den er skutt. Å slenge rypa eller orrfuglen i en plastpose nedi sekken for å unngå blodsøl, anbefales ikke!

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

OrdinærUnder 28 år
Digital tilgang
79 kr/md i 12 md*
139 kr/md - ingen bindingstid
Med magasin
99 kr/md i 12 md*
+ 6 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden.

Alle abonnement fornyes automatisk. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen