Smart slakting av mindre hjortevilt

Her får du tips til hvordan du enklest og mest hygienisk slakter et lite hjortevilt, enten det er en råbukk, hjortekalv eller reinskalv.

Sist oppdatert: 20. desember 2023 kl 10.10
Hjortejakt, slakting av hjort,
Dette er synet som mange bukkejegere drømmer om de nærmeste dagene. Hva gjør du når råbukken skal slaktes? (Foto: Kåre Vidar Pedersen)
Lesetid: 2 minutter

Slakt av rådyr er ikke større enn at mange drar dem ut av terrenget. Vi viser hvordan du isteden kan lage en kjekk ryggsekk av råbukken, i tilfelle du som råbukkjeger vil bære minst mulig. 

Norsk Hjortesenter på Svanøy utafor Florø har spesialisert seg på slakting og håndtering av viltkjøtt, og starter i disse dager et forprosjekt for å etablere et kompetansesenter innen vilthåndtering. Daglig leder Johan Trygve Solheim viser i videoen under hvordan man på en svært enkel måte kan slakte et mindre hjortevilt, så som et rådyr, en hjortekalv eller en villreinkalv. 

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

 
GAMMELTIUR: En voksen tiur kan ofte være både seig og smake sterkt av furu. Les om hvordan du lager den på en litt utradisjonell men god måte nederst i saken.
Fra nyskutt til middagsbordet

Slik behandler du felt fugl

ENKELT: – Å levere inn hjorteslakt til viltslakteriene er enkelt. Jegerne trenger ikke tenke på frakt, det gjør vi, sier Odd Lothe Ohnstad.  
Næringsklynge for hjortekjøtt

Ønsker å få etablert flere viltmottak

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Løs ut: Idet stempelet bunner, løses bunnplata ut og løfter den ferdige burgeren opp av forma.
Karbiser på karslig vis

Karbiser på karslig vis

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen