Vilt god rype á la Gladkokken

Julen er høytid for god mat sammen med familie og venner. Hvorfor ikke diske opp med ryper denne julen? Gladkokken viser deg sine beste tips og triks for å lykkes med rype på bordet.

Sist oppdatert 22. desember 2023 kl 11.59
VILT GODT: Gladkokken jakter ikke selv, men elsker å tilberede viltkjøtt. Foto: Gladkokken.
VILT GODT: Gladkokken jakter ikke selv, men elsker å tilberede viltkjøtt. Foto: Gladkokken.

Jan Henrik Syversen, bedre kjent som Gladkokken, har tidligere vært med i Masterchef. I dag driver han en av Norges mest populære matsider og kan skilte med 1 million besøkende hver måned til sin nettside. Vi tok en prat med den populære matbloggeren, og resultatet; en glimrende oppskrift på rype som du selv kan prøve deg på.

– Jeg elsker å tilberede vilt og det er noe av den beste maten som er å oppdrive spør du meg. Rett fra naturen og dyr som har levd et fint liv. Da er det viktig å gi dem den siste respekt med å lage noen skikkelige gode måltider av dyrene også, forteller Gladkokken.

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

annonse
Relaterte artikler
BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kokkeprofil Astrid Regine Nässlander:

Jakten på bærekraftig viltkjøtt

annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen