Vilt god rype á la Gladkokken

Julen er høytid for god mat sammen med familie og venner. Hvorfor ikke diske opp med ryper denne julen? Gladkokken viser deg sine beste tips og triks for å lykkes med rype på bordet.

Sist oppdatert: 16. april 2025 kl 07.00
VILT GODT: Gladkokken jakter ikke selv, men elsker å tilberede viltkjøtt. Foto: Gladkokken.
VILT GODT: Gladkokken jakter ikke selv, men elsker å tilberede viltkjøtt. Foto: Gladkokken.
Lesetid: 4 minutter

Jan Henrik Syversen, bedre kjent som Gladkokken, har tidligere vært med i Masterchef. I dag driver han en av Norges mest populære matsider og kan skilte med 1 million besøkende hver måned til sin nettside. Vi tok en prat med den populære matbloggeren, og resultatet; en glimrende oppskrift på rype som du selv kan prøve deg på.

– Jeg elsker å tilberede vilt og det er noe av den beste maten som er å oppdrive spør du meg. Rett fra naturen og dyr som har levd et fint liv. Da er det viktig å gi dem den siste respekt med å lage noen skikkelige gode måltider av dyrene også, forteller Gladkokken.

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

 
Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kokkeprofil Astrid Regine Nässlander:

Jakten på bærekraftig viltkjøtt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen