Andebryst av stokkand

Stokkand har en nydelig og mild smak. Tar du deg bryet med å ribbe anda fremfor å flå den, får du med deg fettlaget som sitter under skinnet og er med på å sette god smak på kjøttet.

Sist oppdatert: 22. april 2024 kl 15.12
BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.

Start med å nappe fjørdrakten på midten av andebrystet. Napp med små bestemte rykk. Alt av dun og fjær skal vekk. Det beste er om du jobber med fjærretningen, da er det mindre sjanse for å lage hull i skinnet. Ved skuddhull - napp litt mer forsiktig for å unngå store rifter. Du kan gjerne bruke pinsett for å få vekk alle fjærstilkene eller ta en gassbrenner for å fjerne restene av duna ved å forsiktig brenne på lav varme. Understreker forsiktig - fettet på undersiden har lett for å smelte. 

Når brystet (eventuelt lårene også) er ribbet for dun og fjær, skjærer du ut brystfiletene på samme måte som gjør med ei rype. Følg brystbenet og skjær ut filetene. Lag rutesnitt i fettsiden på fileten før steking (ikke gjennom kjøttet, kun fettet). Krydre med salt og pepper på begge sider. 

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
Betal smartere med Klarna.

Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen