Andebryst av stokkand

And er en ettertraktet råvare verden over. Andebryst av villand er eksklusivt og noe som vil imponere middagsjestene. Her har du en oppskrift som ikke er altfor komplisert.

Sist oppdatert: 22. april 2024 kl 15.12
BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Lesetid: 3 minutter

Stokkand har en nydelig og mild smak. Tar du deg bryet med å ribbe anda fremfor å flå den, får du med deg fettlaget som sitter under skinnet og er med på å sette god smak på kjøttet.

Start med å nappe fjørdrakten på midten av andebrystet. Napp med små bestemte rykk. Alt av dun og fjær skal vekk. Det beste er om du jobber med fjærretningen, da er det mindre sjanse for å lage hull i skinnet. Ved skuddhull - napp litt mer forsiktig for å unngå store rifter. Du kan gjerne bruke pinsett for å få vekk alle fjærstilkene eller ta en gassbrenner for å fjerne restene av duna ved å forsiktig brenne på lav varme. Understreker forsiktig - fettet på undersiden har lett for å smelte. 

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

 
Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kokkeprofil Astrid Regine Nässlander:

Jakten på bærekraftig viltkjøtt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen