Andebryst av stokkand

And er en ettertraktet råvare verden over. Andebryst av villand er eksklusivt og noe som vil imponere middagsjestene. Her har du en oppskrift som ikke er altfor komplisert.

Sist oppdatert: 22. april 2024 kl 15.12
BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Lesetid: 3 minutter

Stokkand har en nydelig og mild smak. Tar du deg bryet med å ribbe anda fremfor å flå den, får du med deg fettlaget som sitter under skinnet og er med på å sette god smak på kjøttet.

Start med å nappe fjørdrakten på midten av andebrystet. Napp med små bestemte rykk. Alt av dun og fjær skal vekk. Det beste er om du jobber med fjærretningen, da er det mindre sjanse for å lage hull i skinnet. Ved skuddhull - napp litt mer forsiktig for å unngå store rifter. Du kan gjerne bruke pinsett for å få vekk alle fjærstilkene eller ta en gassbrenner for å fjerne restene av duna ved å forsiktig brenne på lav varme. Understreker forsiktig - fettet på undersiden har lett for å smelte. 

Allerede abonnent?  
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Bladet JEGER er Norges største jaktblad og kommer ut 9 ganger per år. På jeger.no finner du tusenvis av jaktreportasjer, våpen- og andre utstyrstester, tips til hundehold og jaktnyheter.


Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Jeger,

Terrengsykkel, Fri Flyt, Klatring, Landevei og UTE sine nettsider, app og e-magasin.

1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
12 måneder
50%
rabatt
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Jeger
Lavest månedspris
Betal smartere med Klarna.

Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.

Abonnementet inkluderer også 500 øvingsoppgaver og tentamen til Jegerprøven. Med Jeger holder du deg oppdatert.

Les mer om våre abonnement

Har du spørsmål?

Vi svarer raskt på mail.

Relaterte artikler

SMAK AV HØST: Villhjort og selvplukkede kantareller med tilbehør, smaker vilt godt. Et godt alternativ til soppstuing, er å steke soppen i smør og servere retten med en klassisk fløtesaus, basert på kraft fra viltbein. 
Helstekt hjortebiff

Entrecôte av hjort 

RYPE I PITA: En enkel og grei rett som de fleste vil like.
Oppskrift rype i pita

En nydelig vri på rypemiddagen

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Prima elg: Gladkokkens oppskrift på elg vil garantert smake. Foto: Gladkokken
Oppskrift på elg

Elg á la Gladkokken

Smokepins flis-pinner til røyking av bacon, fisk og vilt.
Røykeboks eller røykepose?

Test av Smokepins til røyking

Tilgjengelig: Den prisvinnende kokken Astrid Regine Nässlander mener man bør spise hele dyret man feller. Elgbestanden i Steigen har vokst de siste årene, og dermed er kjøttet bærekraftig. Nå vil hun gjøre elgkjøtt mer tilgjengelig lokalt. Foto: Karoline O.A. Pettersen
Kokkeprofil Astrid Regine Nässlander:

Jakten på bærekraftig viltkjøtt

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen