Slik blir du burger-konge

Hvis du lager hamburger og pølser av de småsuspekte slintrene som du vurderer om heller burde gå i bikkja eller søpla, blir kvernkjøtt-produktene dine deretter. Med enkle grep kan du isteden bli jaktlagets burger king.

Sist oppdatert: 20. april 2023 kl 15.00
Askvolls Burger King: Kjell Kristian lager så gode hjorteburgere at Hjortesenteret blir utsolgt etterhvert som de produserer.
Askvolls Burger King: Kjell Kristian lager så gode hjorteburgere at Hjortesenteret blir utsolgt etterhvert som de produserer.
Lesetid: 6 minutter

Skitne hender smaker ikke godt, postulerer Kjell Kristian Carlsen. Slakterens uærbødige påstand er at kjøttdeig-produkter fra jegernes kjøkken har et gjennomgående problem – og det problemet starter hos jegerne sjøl.

– God slaktehygiene betyr alt for å få et godt resultat fra viltkjøtt. Dette er enda viktigere på kvernkjøtt, der både stykningsdelene og sjølve kverninga gjør at mer av kjøttet kan være utsatt for bakterievekst. Problemet er at mange har en tendens til å putte det avskjæret som har vært mest eksponert for forurensing sammen med blodslått sidekjøtt oppi kverna, men forventer at resultatet som kommer ut av kverna er bedre enn det du putta oppi. Det skjer ikke, fastslår Kjell Kristian. 

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

 
GAMMELTIUR: En voksen tiur kan ofte være både seig og smake sterkt av furu. Les om hvordan du lager den på en litt utradisjonell men god måte nederst i saken.
Fra nyskutt til middagsbordet

Slik behandler du felt fugl

ENKELT: – Å levere inn hjorteslakt til viltslakteriene er enkelt. Jegerne trenger ikke tenke på frakt, det gjør vi, sier Odd Lothe Ohnstad.  
Næringsklynge for hjortekjøtt

Ønsker å få etablert flere viltmottak

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Løs ut: Idet stempelet bunner, løses bunnplata ut og løfter den ferdige burgeren opp av forma.
Karbiser på karslig vis

Karbiser på karslig vis

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen