Slik lykkes du med vilt på grillen

Sommertid er grilltid, men mange jegere opplever at viltkjøttet ikke gjør like stor suksess som en feit gris. Mesterkokk Ole Jonny Eikefjord gir deg sine hemmelige tips for å lykkes med vilt på grillen.

Sist oppdatert: 29. april 2023 kl 20.00
grill, viltkjøtt på grillen, grille vilt
Saftige saker: Brystbein-stykkene fra hjort som Ole Jonny Eikefjord griller, viser seg å bli en suksess blant fiskerne ved lakseelva.
Lesetid: 5 minutter

Viltkjøtt på grillen er ikke hokus pokus, mener Eikefjord, bare man tar hensyn til at viltkjøtt er magert. Det gjør at stykningsdeler som trenger litt mer langvarig varmebehandling, kan ha godt av forvarming. Dette løser du enklest gjennom sous vide-metoden eller ved å forsteike kjøttet i aluminiumsfolie på grillen. 

Men gourmetkokken kjent fra TV2s Sommertid, er soleklar på en ting: Vilt på grillen skal smake viltkjøtt, ikke amerikanske BBQ-sauser. Her deler han sine beste tips med JEGERs lesere.

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

Med magasinKun digitalt
99 kr/md i 12 md*
+ 9 utgaver av magasinet Jeger
119 kr/md i 3 md*
+ 2 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 6 eller 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden. Fornyes automatisk hver måned etter bindingstiden.

Er du under 28 år?

Da får du halv pris på Fri Flyt.

Slik fungerer det:Betal med Vipps, del fødselsdatoen din med oss og få halv pris fram til du fyller 28 år. Når du har fylt 28 år endrer vi til vanlig pris, og sender deg et varsel i forkant.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Kanseller når du vil, men senest 48 timer før fornyelse. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

 
GAMMELTIUR: En voksen tiur kan ofte være både seig og smake sterkt av furu. Les om hvordan du lager den på en litt utradisjonell men god måte nederst i saken.
Fra nyskutt til middagsbordet

Slik behandler du felt fugl

ENKELT: – Å levere inn hjorteslakt til viltslakteriene er enkelt. Jegerne trenger ikke tenke på frakt, det gjør vi, sier Odd Lothe Ohnstad.  
Næringsklynge for hjortekjøtt

Ønsker å få etablert flere viltmottak

BRA MAT: Stokkanda er en fantastisk råvare og et underbeskattet vilt i Norge.
Hemmeligheten ligger i fettet

Andebryst av stokkand

Joar Søhoel er villmarkskokk med base i Sogn. Foto: Terje Høihjelle
Viltkjøtt på bålet

Bålmat for villmarks-kokker

Løs ut: Idet stempelet bunner, løses bunnplata ut og løfter den ferdige burgeren opp av forma.
Karbiser på karslig vis

Karbiser på karslig vis

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen