Kjøkkenutstyr - best i test og anbefalinger

Best mulig bearbeiding av viltkjøtt krever litt ekstra utstyr på kjøkkenet. Her er JEGERs tester av kjøkkenutstyr til viltkjøkken.

Viltkjøttet er en fantastisk matressurs, og de fleste jegere er opptatt av å utnytte viltkjøttet best mulig. Etter slakting og mørning er selve foredlingsprosessen en viktig del av arbeidet. 

Vi tester vakuumpakkere, sous vide-maskiner, pølsestappere, viltkjøleskap, dehydrator (sopptørker/ mattørker), kjøttkverner og andre kjøkkenmaskiner som hjelper deg å ta best mulig vare på viltkjøttet. 

Les også våre tester av annet smart tilbehør som vakuumbokser. Med et godt utvalg kjøkkenutstyr du bruker til viltkjøtt, kan du også lage egen turmat og forvandle selv seige kjøttstykker til delikatesser. 

annonse
Hva er beste vakuumpakker?

Det finnes mange forskjellige vakuumpakkere på markedet, i ulike størrelser. Både Magic Vac Perfetta og Magic Vac Master får toppkarakter i våre tester.

Blir viltkjøtt bra med sous vide?

Ja! Viltkjøtt kan bli helt nydelig ved bruk av en sous vide-maskin. Husk bare på at du bruker bit for bit, og ikke hele lår. Gjør du sistnevnte, risikerer du at flatbiffen blir melen og skanken blir seig. Ulike stykker kjøtt trenger ulik tid. En god sous vide gjør tidligere seigt kjøtt til en ettertraktet matvare. Slik forelder du og utnytter enda mer av viltkjøttet.

Kan jeg mørne kjøtt i kjøleskap?

Ja, det kan du. Et godt triks med for eksempel sjøfugl, er å rense bryststykker og lår kort tid etter at fuglen er skutt, og så vakuumpakke kjøttet med en gang før du lar det ligge i vanlig kjøleskap til du har nådd 40 døgngrader. Det finnes også egne viltkjøleskap du kan bruke for å mørne hele dyr opp til hjorts størrelse eller hele lår, boger og nakker.  

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen