KBK hamburgerform ser i utgangspunktet ganske uunnselig ut, med sin enkle utførelse i hvit hardplast. Den består av to runde former i et skyvebrett, som holdes på plass mellom en holder og et inspeksjonsglass i hardplast.
I underkant av holderen er det et rør som leder opp i pressekammeret. Røret har et munnstykke som du kan montere på fem medfølgende adaptre. Disse er igjen tilpassa ulike pølsestappere, både av den manuelle sorten som du sveiver, og KBKs nye elektriske pølsestapper som vi testa med stort hell nylig. Du kan også koble burgerpressa til flere av KBKs kjøttkverner.
LES OGSÅ: Test av Master’s Choice pølsestapper

BURGER MED FOTKONTROL: Med en elektrisk pølsestapper styrer du hamburgerpressa med fotkontrollen, og kan ha fullt fokus på burgerne som kommer på løpende bånd
Genial med elektrisk stapper
Hensikten med dette er da naturlig nok at du får satt karbonadedeigen under trykk og sprøyter den vekselvis inn i hvert av de to runde hamburgerformene. Formene rommer 170-200 gram kjøtt, altså en ganske passelig middagsporsjon.
Så hvordan funker den i praksis? Vi har testa den både med elektrisk og manuell pølsestapper – og særlig med den elektriske pølsepressa må vi bare innrømme at dette er lekende lett og genialt: Denne styres med en fotpedal, slik at du har hendene frie.
Inspeksjonsluka gjør at du har full kontroll på kjøttmengden som fylles på. Når forma er full, skyver du bare brettet til sides, og hamburgeren ramler ned. Er deigen seig, kan det ta noen sekunder før den faller ned av seg sjøl, men du kan også hjelpe den løs med en forsiktig dytt.
LES OGSÅ: Test av Status Solid 300 vakuumpakker
En nobrainer-burger
Ned på brettet ramler en perfekt forma burger som er fast og fin – klar for steikepanna, eller aller helst fryseren. Her er knepet å fryse dem kjapt inn på et steikebrett i fryseren, før du enten vakuumpakker dem i «familiepakninger» eller legger dem lagvis med bakepapir mellom i et høvelig tykt rør med tett lokk, slik at du kan ta ut en og en.
Hamburgerforma er laga i matgodkjent plast som er slitesterk. Den er også lett å ta fra hverandre, med kraftige bolter med rillemønster som grep. Skyvebrettet kan også deles, slik at alt går rett i oppvaskmaskina etter bruk.
Noe å pirke på, slik vi jo gjerne gjør i en test? Nei, faktisk ikke – ikke engang prisen. Har du pølsestapper eller kjøttkvern som passer til adaptrene, er dette «løp og kjøp».