Landig Lava Lavide Stick LX.20 sous vide-sirkulator er nemlig omtrent på størrelse med en stavmikser. Det i seg sjøl gjør at ivrige hobby-kokker slipper enda ei stor kjøkkenmaskin som opptar plass i skapet.
For vanlige husholdninger er det nemlig sjelden påkrevd med store sous vide-sirkulatorer, som gjerne koster fra 6000-7000 kr og oppover. Disse krever ofte også egne kar.
Lavide Stick-sirkulatoren kan derimot brukes i en hvilken som helst beholder. Det betyr at du kan anvende en stor kjele eller en plastbeholder, forutsatt at den har loddrette kanter.
Plastisk lokk
Leverandør Våpenloftet selger dessuten små nett med plastkuler (kr 395,- for 200 stk/ Ø: 2 cm) som erstatning for lokk. Disse skal redusere varmetap og fordamping med opptil 90 prosent.
Det er en fordel, sia det ellers er vanskelig å få et vilkårlig lokk til en plastbeholder eller kjele til å passe. Da kan du velge beholder alt etter hvor store matstykker du skal behandle – ja, for den del kjøkken- eller utslagsvasken (max 20 l) hvis det er et helt lår.
Det ville jeg imidlertid vært varsom med, basert på erfaring: Som de fleste viltkokker smertelig erfarer, er det stor variasjon i mørheta mellom stykningsdelene på et viltlår. Mørbrad og lårtunge har helt ulik konsistens, for ikke å glemme skanken. Behandler du dette likt, ender du lett med et lår som spenner fra viskelær til leverpostei i konsistens.

Hendig Landig: Landig Lava Lavide Stick LX.20 sous vide-sirkulator har et hendig format som gjør at den ikke blir liggende i skuffen og skuffe.
Økonomisk innfallsport
Det er nok også noe av grunnen til at sous vide har fått litt ymse rykte etter at den verste hypen gikk over. Det er synd, for det er svært anvendelig kjøkkenutstyr brukt riktig. Du kan perfeksjonere kjernetemperatur og behandling, alt etter om det er kjøtt, fisk eller grønnsaker.
Slik sett er Landig Lava Lavide Stick LX.20 en veldig grei innfallsport og et godt, økonomisk kjøp: Den gjør at du kan lage svært mørt kjøtt av viltdeler som ellers går i kverna eller obskure deler av «fabrikkjøtt» som du får kjøpt rimelig i butikken. Fleksibiliteten med stav-formatet (gjerne i kombinasjon med plastkuler) gjør at du ikke behøver en egen beholder.
I bruk er sous vide-sirkulatoren eksemplarisk: De fire knappene på toppen gir intuitiv styring av temperatur og tid. Det lettleste displayet gjør at du har god kontroll på prosessen, og varsellyder sier ifra underveis.