Italienerne er ikke kjent for å holde tett med mindre det dreier seg om Cosa Nostra, men vakuumpakkerne fra Flaem Nuova er vel en god nummer to.
Dette er solide modeller som egner seg for husholdninger og vanlige jaktlag, viser vår test.
Magic Vac Master er av det kompakte slaget: Til tross for at den har innebygd rom for vakuumruller, måler den beskjedne 17x11 cm i tverrmål. Det gjør at den lett får plass i et kjøkkenskap.
Likevel takler den poser i 30 cm bredde (sveiselista takler litt mer). Med poser på rull som du kan kutte i den lengda du ønsker sjøl, er du berga innen alt av normale stykningsdeler på vilt.
«Særlig liker jeg den manuelle pulsfunksjonen som gjør at du kan finpumpe posene tom for luft.»
Les også: Slik tørker du din egen turmat
Fordelen med vakuumpakking burde være godt kjent: Du øker holdbarheten formidabelt, særlig på magert kjøtt som vilt. Du slipper uttørking og frostbrann som fort inntreffer med vanlige fryseposer. Merk likevel at du bør følge med at beinsplinter eller en fuktig sveis ikke gir vakuumslipp.
Vakuumpakking er også ei forutsetning hvis du skal bruke sous vide-teknikken, der maten ligger vakuumpakka i et varmt vannbad for å oppnå kjernetemperatur og eventuelt økt mørhet ved lang varmebehandling.
Les vår test av Status Sous Vide Circulator SVC100, en imponerende og liten maskin. Vi tester mange typer matbehandlingsutstyr.
Magic Vac Master kan for øvrig vakuumere bokser (ekstrautstyr) gjennom en slange som enkelt monteres ved sida av topplokket. Fordelen med bokser er at du kan pakke salat, kaker og andre delikate matvarer uten at det blir klemt flat.
Det jeg særlig liker med Magic Vac Master, er tre ting: Det er praktisk med plastglasset på toppen som gjør at du kan følge med om vakuumposen ligger riktig. Videre er den analoge vakuummåleren/ -nåla intuitiv å følge med mens du står og jobber.
Og ikke minst liker jeg den manuelle pulsfunksjonen som gjør at du kan «finpumpe» posene tom for luft. Det er særlig nyttig hvis du skal vakuumpakke supper, marinere eller lage gryteretter som i sin helhet skal sous vide-behandles.
Test beef bourginon på harelår – yummi! Har du forresten lest testen av det låsbare viltkjøleskapet med integrert vifte?