JAKTTELT - Best i Test - Pop Up, Lettvektstelt, Biltelt

Jaktteltet er jegerens viktigste utstyr når jakta ikke foregår i nærheten av hytta. Uansett om du foretrekker et lettvektstelt, enmannstelt, biltelt eller et hengende telt, er en ting sikkert: En dårlig natt i teltet er ikke noe gøy. I vår test av jakttelt avgjør vi om pris og funksjon går på bekosting av komfort, eller om det er mulig å få i både pose og sekk.

Et godt jakttelt bør være raskt og stødig å sette opp, selv i uvær. Jaktteltet bør ha god vannsøyle og god lufting, og nok plugger og barduner til at det står stødig i sterk vind. Teltet skal beskytte deg mot vær og vind, og er stedet du skal få ro og hvile etter en slitsom dag på jakt.

Med noen sjekkpunkter kan man ha det like bra i et jakttelt som i en hytte:

Et jakttelt burde først og fremst være tilpasset avstanden som skal legges ned. Skal du ha leir rett i nærheten av bilen er det nærmest ingen grenser, men skal du gå langt med sekk har vekt alt å si. På reinsjakta, for eksempel, vil nok et lettvektstelt være det beste valget.

Videre er det en fordel med et romslig fortelt til å ha sekk, våpen og jaktutstyr trygt oppbevart. Innerteltet bør også ha god takhøyde slik at man kan sitte oppreist etter en lang dag på jakt.

For å sikre best mulig komfort bør man velge 3-mannstelt til 2 personer og så videre, da ting tar mer plass enn man tror.

Skal du kjøre tett på der du skal jakte, kan et taktelt til bil eller et tretelt være et godt og spennende alternativ.

Vi har testet flere typer jakttelt i varierende prisklasser og kårer best i test.

annonse
Hva er beste telt til reinsjakt?

Helsport Lofoten Superlight er et godt telt i tunnelkonstruksjon som veier 1,61 kilo. Stone Glacier Skyair ULT er et enmannstelt du kan få helt ned i 300 gram (!) om du er fornøyd med å kun ligge under et tarp. Med bunnduk, fortelt og innertelt stiger vekta til 650 gram. 

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen