Kreativt bilde vinner første runde

Årets første avstemning i fotokonkurransen er talt opp. Haugevis av stemmer fra folkejuryen skapte stor spenning helt til siste slutt, hvor det var ett bilde som fikk flest stemmer.

Sist oppdatert: 12. april 2024 kl 09.53
JEGERs fotokonkurranse 2024
FØRSTE RUNDE: Det var mange som stemte i første runde av vår fotokonkurranse. Ill. foto: Jo Stenersen.
Lesetid: 3 minutter

Årets fotokonkurranse er for alvor sparket i gang, og de første premierte bildene er nå avgjort. Thomas Eiesar med sin litt uvanlige vinkling av et elgfall er bildet som blir rundevinner i første runde.

Selve motivet er et populært fotomotiv, men vinklingen har du kanskje aldri tenkt på eller sett før. Kanskje var det nettopp det som gjorde at mange fra folkejuryen falt for nettopp dette bildet.

Respekt for dyret

– Søskenbarnet mitt skjøt ei ku og en kalv den dagen, av totalt ni elger som kom på post. Det skyldtes meget bra arbeid blant driverne. Jeg har prøvd og prøvd å få dyret til å vises frem på en respektfull måte etter at de har blitt felt. Det handler om å respektere viltet selv etter døden, forteller Thomas Eiesar.

Elgjakt
FØRSTEPLASS: Dette elgbildet samlet flest stemmer fra folkejuryen. Foto: Thomas Eiesar

Videre forteller han at når kalven lå så fint mellom einerbuskene, innså han at dette var det ene bildet han hadde lett så lenge etter.

– Endelig følte jeg at jeg fikk det bildet dyret fortjente. Så det er veldig moro å vinne med et sånn type bilde.

Som førstepremie får Thomas ett års gratis abonnement på JEGER, med magasin og full tilgang til vår nettside jeger.no, som er fullspekket av tester, reportasjer og nyheter. I tillegg til dette kommer en vindlue med JEGER-logo i postkassa.

jegerprøven jeger
Les også

Resterende pallplasser kåres som vanlig av fotojuryen. Og heller ikke denne gangen har det vært enkelt å avgjøre hvilke to bilder som skal premieres.

Til slutt var det bildet til Frida Jørgensen og bildet til Andreas Rønning som trakk det lengste strået.

SØLV: Dette innholdsrike bildet kapret andreplass i første runde. Foto: Frida Jørgensen
SØLV: Dette innholdsrike bildet kapret andreplass i første runde. Foto: Frida Jørgensen
BRONSE: Sjekk høstfargene og stemningen i dette bildet! Foto: Andreas Rønning
BRONSE: Sjekk høstfargene og stemningen i dette bildet! Foto: Andreas Rønning

Kreative vinklinger

Jørgensen har tatt et meget godt bilde og får andreplassen. Man ser fuglehunden står i spikerstand i kanten av en myrpytt hvor den også speilbildes i vannet. Jegeren er på vei mot det som antas å være et rypekull rett bak kanten. Landskapet i bakgrunnen og både høyt og lavt skydekke, fargelegger bildet ytterligere.

Rønning har også klart å innramme sitt jaktbilde på en meget god måte og stikker av med tredjeplassen. Med en annerledes vinkel, på en jaktpost med sin jakthund i et strålende høstvær. En lavthengende sol farger bildet og skaper en varm stemning i bildet, mens jegeren speider utover terrenget.

2.plass får en hodelykt fra Fenix med 1400 lumen, til en verdi av 1350 kroner. Sponset av Teno Astro AS. 3.plass får et par Snowline Pro brodder, til en verdi av 599 kroner, levert av Hansi AS.

I tillegg får alle tre bilder en billett til årsfinalen, hvor hovedpremiene kan vinnes. Vi gratulerer til alle vinnerne. Følg med på jeger.no for mer informasjon og deltakelse og avstemningen til runde to.

LES OGSÅ
HAGLE: Hvilken hagle skal du gå for? Foto: Kristoffer Kippernes.
rifle test jeger
Denne saken er skrevet av
Markus D. Holmer
Journalist
Markus D. Holmer er journalist i JEGER. Han har hatt lidenskap for jakt hele livet, spesielt rype- og skogsfugljakt. Han tester utstyr, lager reportasjer og dekker nyhetssaker. Har du en sak Markus kan være interessert i? Send gjerne en e-post:
Publisert 12. april 2024 kl 09.19
Sist oppdatert 12. april 2024 kl 09.53
annonse
Relaterte artikler
annonse
RUNDEVINNER: Forrige runde var det Caroline Amelie som fikk flest stemmer, hvem blir den siste rundevinneren? (Foto: Caroline Amelie)
JEGERs fotokonkurranse 2023

Bli med å stem i siste runde

Blinkskudd, naturfoto, bilder av dyr
Blinkskudd

Rikse og rev

Guro Storebraaten Kolbjørnsrud
Vinner av fotokonkurransen

Menneskets beste venn

Foto: Nils-Olav Talgøy
Blinkskudd

Hvil i enga

Foto: Nils-Olav Talgøy
Blinkskudd

Nattjeger

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen