Gaupa magebelte

Produkt: Hundebelte

Detaljer: Strikkbånd med hurtigkobling

Farge: Rød, blå,  grønn

Veil.pris: 749,-

Levert av: KK Import, www.kkimport.no

skala
4/6

For sjøl om jeg jakter med laushund, er det transportetapper der hunden må håndteres. Magebelter der du hekter på kobbelet, finnes i ulike varianter.

Sjøl liker jeg best belter med integrert strikk, da dette gjør at brå rykk fra hunden ikke drar meg over ende når jeg skal forsere vanskelige parti. Denne gangen har jeg testen en enkel og rimelig variant fra Gaupa.

Magebeltet består av et belte i tynt nylonstoff med innsydd polstring i cellegummi. I hver ende er det påsydd kraftig nylonweb med hurtigklips i plast, med kraftige D-ringer i overgangen mellom polstring og web. 

Mellom de to D-ringene er det et 2 cm bredt strikkbånd med løkkelås i den ene enden og fransk krok i den andre enden. På strikkbåndet kan du tre innpå det medfølgende kobbelet (web, 2,5 m), som også har et mellomstykke med hurtigutløser (nyttig ved skikjøring).

Test: Gaupas sporingssele 

Du kan for øvrig bruke hvilket som helst kobbel, eller tre innpå et flexibånd hvis du vil gi hunden litt mer armslag til å snuse.

Cluet med beltet er at du får frigjort hendene og avlasta dem fra rykk, samtidig som strikkbåndet gir deg ca 20 cm fjæring. Beltet fungerer fint til daglig bruk. Men til snørekjøring savnes skrittstropp for å unngå at beltet sklir opp, noe det gjør på grunn av glatt nylon.

Test: Kardog Raipe GPS-Vest

Beltet kunne gjerne hatt festemuligheter for hoftelommer eller ei lita rumpetaske til småutstyr.

En kjekk detalj likevel er at det er lett å flytte rundt på sjølve strikkbåndet: Har du en jaktsekk med pulkfeste eller hemper til hundekobbel, kan du kjapt montere strikken på sekken. Dermed tilbyr Gaupa ei anvendelig, om enn noe enkel løsning på hundeførerens evige hånd-dilemma.

VURDERING
Terningkast
PLUSS
Strikk i linefestet Kan brukes på ryggsekk
MINUS
Ingen skrittstropp