Jaktlue - Vinterlue - Best i Test

Jaktlue er kanskje jegerens viktigste utstyr: Varmetapet er som kjent størst på hodet. Vi tester kamuflerende og orange jaktluer for vintersbruk. Her finner du riktig hodeplagg til jakt.

Jakter du i et jaktlag eller i et område med mange jegere, vil en jaktlue med signalfargen orange være et viktig sikkerhetstiltak.

Andre ganger er det viktig å ha en mer kamuflerende farge på jaktlua som glir i ett med terrenget og ikke stikker seg ut for viltets øyne. 

Varmende egenskaper, fukttransportering og slitestyrke er også viktige faktorer, ikke bare når det kommer til valg av hodeplagg til jakt, men valg av vinterlue generelt.

For de kalde dagene på post er jaktlua fra Polarull et godt valg. Den finnes i signalfarger som orange og rød, men kommer også i nøytral grønnfarge. Dette er en to-lags jaktlue med øreklaffer som varmer særdeles godt.

I tillegg til riktig type jaktklær, er en god vinterlue til jakt en av de viktigste investeringene du kan gjøre.

annonse
Hva er den beste jaktlua?

Det kommer selvsagt an på smak og behag, men en viktig forutseting er å velge en jaktlue som holder deg varm selv om den blir våt. Det beste hodeplagget til jakt er nok et laget av ull. Om ulla i tillegg er kombinert med  syntetiske stoffer for å øke slitestyrken, er det ofte bare en fordel.

Vinterlue i ull eller syntetisk stoff?

En stoffmiks av ull og syntetiske stoffer kan gi bedre fukttransport og høyere slitestyrke. Vinterluene vi har test fra Brynje har i tillegg syntetisk nettingfor innerst. Et bra valg!

Er jaktluer orange?

Jaktluer kommer i alle slags farger. Det er også "lov" å bruke ei vanlig vinterlue på jakt. Det viktigste er at hodeplagget holder deg varm under jakta og motvirker varmetap. Man bør bruke orange jaktlue hvis man har behov for å være ekstra synlig, som når man jakter i jaktlag eller på et sted hvor det er mange jegere.

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen