Polarull jaktlue er håndlaget og består av to lag. Ytterlaget er i 100 % ull. Innsiden er foret med fleece slik at den ikke klør, selv om man skulle bli svett. Polarull kommer i motiver som spenner seg fra tiur til torsk, i mange forskjellige farger. Fargene rød, oransje og cerise (rosa) gir god synlighet i skogen.
På utgavene med storvilt (hjort, elg og rådyr) er det sydd fast en lomme for jaktradioens øremusling. Dette er kjekt om man synes det er ubehagelig å ha muslingen hengende på øret i timesvis.

Fargerike: Polarulls jaktlue er såpass fargerik at den også fungerer som signalplagg.
Dekkende fasong
Dette er ordentlig jaktlue med øreklaffer: Polarull er sydd i en hjelmfasong som gjør at ører, nakke og panne dekkes godt. Kombinert med et skjerf eller en buff, oppnår du meget god isolasjon av det området på kroppen der vi taper mest varme.
Test: Brynje Arctic Tactical lue
Noen har etterlyst en form for solskjerm på Polarull. Personlig har jeg løst denne utfordringen med å bruke en vanlig jaktcaps under når det er behov for skjerming. Siden øreklaffene går såpass langt ned på sidene, sitter luen likevel utmerket.
Imidlertid har damene på Polarull utarbeidet en prototype på en jaktlue med solskjerm som det skal bli interessant å se nærmere på.
«Ull og fleece er langt ifra vanntett. Jaktlua fra Polarull er likevel såpass tykk at den holder varmen også på regntunge dager, selv uten hette.»
Polarull på post
Ull og fleece er langt ifra vanntett. Jaktlua fra Polarull er likevel såpass tykk at den holder ok på varmen også på regntunge dager, selv om du lar være å bruke hette over den. Ull tåler mye bruk uten å vaskes, så lenge plagget bare får luftet seg.
Skulle luen imidlertid trenge en vask, bør dette plagget visstnok kun håndvaskes.
Luen er i varmeste laget på vei opp bratte hjortelier og under lange dager i rypefjellet. Da bruker jeg helst bare jakkehetten, en caps eller en tynn lue. Men når du først setter deg ned for å raste eller kommer på post, så er Polarull svært god å dra opp av jakkelommen.