Work Sharp GFS feltbryne er enkel å bruke og gir skarpt resultat på det meste. Ofte har man bruk for å skjerpe kniv i felt, enten i løpet av en slakteøkt eller hvis den får et ublidt møte med noe som eggen ikke liker. Da trenger man et bryne.
Work Sharp GFS er et feltbryne med både diamant- og keramiske slipeflater hvor du kan skjerpe kniven i flere trinn hvis du virkelig vil legge sjela di i jobben.
Som om ikke det er nok, har den også en bit av lær hvor du kan polere eggen for et virkelig kvasst resultat. Til og med serraterte kniver kan slipes uten problem med dette feltbrynet.
Brynet har gul farge i hver ende slik at det er enkelt å finne igjen i lyngen.

Vridbar: Den vridbare keramikkstaven har flere bruksområder, blant annet vedlikeholdsskjerping av skarp egg.
God konstruksjon
Brynet er enkelt bygget og veldig brukervennlig. På ene siden er det et grovt diamantbryne og på andre siden et finkornet.
Langs den ene smale langsiden er det limt fast en lærbit innsatt med slipemiddel for polering av knivegg, mens på motsatt side er det en vridbar keramikkstav med ulike profiler (blant annet for fiskekrok) og grovhet, samt en liten rund stav for små serrateringer.
I vår store knivtest prøver vi å finne den beste jaktkniven for alle formål.
Diamantplatene holdes på plass med solid magnetfeste. Den ene platen skjuler et ark med god instruksjon for hvordan brynet fungerer, samt tips for et vellykket resultat. Svært pedagogisk gjort, og eksemplarisk løst rent praktisk!
I tillegg er det spor under diamantplatene for blant annet jaktpilspisser, slik at de kan skrus av skaftet uten fare for å skjære seg. Funksjonen er ikke helt relevante for norsk jakt, men det er jo norske jegere som drar utenlands for på buejakt.

Kompakt: Til tross for allsidige muligheter, har brynet en enkel, kompakt og solid konstruksjon.
Enkel i bruk
I hver ende av brynet er det en vinklet plastkant på 20 grader som man legger kniven opp mot før man skyver eggen over bryneflaten. Man får da en guide som hjelper deg i starten, men videre må du selv holde samme vinkel hele veien.
Avhengig av hvor sløv kniven er, holder det normalt med 2–5 strøk på hver side av knivbladet på det grove brynet før man gjør det samme med det mer finkornede brynet. Det er ikke nødvendig å bruke mye kraft i dragene. Deretter avslutter man med polering på lærbiten.
Jeg har testet brynet på ei lita turøks, multiverktøy (inkludert det serraterte bladet), sakser og fiskekroker – samt selvsagt et assortert utvalg jaktkniver.
Det er ikke like lett å bryne digre samekniver som normale jakt- og friluftskniver, men det går. For vedlikeholdssliping av en allerede brukbart skarp egg, fungerer keramikkstaven utmerket. Har man kniv med buet egg, er denne også mulig å kvesse med keramikkstaven.
Alle løsninger og byggekvalitet er solide og gjennomtenkte ut fra det jeg har erfart. Work Sharp GFS blir dermed uten tvil en fast følgesvenn i jaktsekken i høst.
Her kan du lese mer om nye kniver og slipeverktøy. Har du forresten sett den lille superkniven Casström Safari?