GSI Outdoors stekespade

Materiale: Nylon 6-6 kunststoff

Totallengde: 26,7 cm 

Vekt: 40 gram 

Pris: Kr 69,- 

Forhandler: XXL, www.xxl.no

skala
3/6

 Når det er sagt, er det mange som liker å steke bacon, pølser eller lapper over bålet – i panna eller på steketakka. Vi har derfor kikket nærmere på en moderne utgave, nemlig GSI Outdoors stekespade.

Det er en foldbar variant, der man svinger grepet ut til siden. Det holder seg i låst posisjon ved at en utstikker legger seg inn under det uthulte håndtaket.

Det som er bra med denne stekespaden er at den er foldbar og kompakt. Den virker solid hva gjelder materiale og funksjoner. Vi tror materialet er såpass slitesterkt at avlåsingsfunksjonen vil holde bra over tid. 

Videre er materialoverflaten på spaden såpass glatt at den er lett å rengjøre, og opphengskroken øverst på skaftet er en smart detalj. Dette er altså flere plusser, men det er flere konkurrenter som har de samme kvalitetene på plass. 

Det vi synes trekker noe ned, er at selve spadedelen er lite fleksibel, i form av at den er hard: Det er en fordel hvis du bruker den ene serraterte kanten på spaden til å skjære eller kutte noe grovt, men når du skal komme under for å flippe over baconet eller pannekakene som stekes, hadde det vært fordelaktig med noe mer mykhet og fleksibilitet. 

Videre føles grepet litt hardt og kantete i bruk, uten at det betyr all verden. Det er ellers godt å legge tommelen i hullet når man jobber med stekespaden, men da mister du samtidig noe av lengden.

Vår konklusjon er at GSI Outdoors stekespade er et helt greit produkt, men det er flere sterke konkurrenter som fort kommer et hestehode eller to foran.

Vi tester mye utstyr på våre turer, sjekk ut vår  test av Fiskars Hardface stekpanne eller testen av den utrlighte turbrenneren fra MSR

VURDERING
Terningkast
PLUSS
Sammenleggbar Kompakt i formen Lav vekt
MINUS
Litt stiv spadedel Noe kantete grep