For til tross for at Kristoffer Kolltveit (32) som eldstemann i søskenflokken var først ute til å bli med faren på jakt, og lillebror Ivar tok jegerprøven før mellomsøster Guro, har begge blitt forbigått i fordelinga av familiens jegergoder.

VIL DU DELTA I JEGERS FOTOKONKURRANSE? Send et jaktbilde eller bli med og stem!

– Bildet er fra skogsfugljakt på Finnskogen. Da er det typisk nok hun og pappa som går med både hagle og rifle i tilfelle det sitter en tiur på motsatt side av myra. Vi andre går bare med hagle. Og til tross for at vi har prøvd å jobbe oss inn i hjortejakta hjemme i Hardanger over lengre tid, er det hun som får ta med bikkja og gå drev. Jeg veit at jeg høres ut som en snurt storebror nå, altså, humrer Kristoffer.

Han trøster seg med at det imidlertid er han som kan innkassere ett års abonnement på JEGER: Fotokonkurransens folkejury ga ham nemlig flest stemmer i siste runde for bildet av søstra Guro under Finnskogen-jakta.

T-skjortas terapi

Til tross for lite fangst på jakta er Finnskogenturene likevel et høydepunkt for Kristoffer:

– Det er noe med fellesskapet som rår på slike jaktturer; det blir liksom en helt egen stemning. Det høres jo ut som en klisje, men jeg kjenner at jeg får skikkelig sjelero under støkkjakta.

Fokuset på turen framfor fangsten har blitt forsterka etter at fotointeressa blomstra i koronaens tid.

– Slik sett er det flott på Finnskogen, med mye spennende skog, hvit lav og annerledes lys enn hva vi har på Vestlandet. Jeg bare samler på inntrykkene og nyter naturen. Slik sett har fatter’n ei T-skjorte som er ganske treffsikker: «Jeg trenger ikke terapi, jeg trenger bare å dra på jakt». Det er ganske presist, ler Kristoffer.

Jaktglede i en fjærhaug

På fotojuryens bord var det et variert knippe bilder i innspurten, der elghunden til Hege Kveum og engelsksetteren til Roy Vinje knivet med hver sine respektive bytter, tett fulgt av Øystein Henjums spektakulære utsikt mot kveldssola over Årdal innerst i Sogn.

Men se på jaktgleden som lyser ut av øynene på Erik Unhjem!

Skogsfugljeger holder felt tiur mot snødekt myr.
TIURGLEDE: Ingen tvil om at jaktgleden er formidabel for Erik Unhjem etter dette tiurfallet!

Det er ikke noe rart at han har valgt å kalle bildet sitt for «tiurglede» – og det er ikke noe rart at fotojuryen belønner det med den kompakte lykta Fenix LD15R fra Teno Astro som 2.premie!

Vi lar oss også overbevise av Nerijus Rupciauskas’ gode blikk for farger og dybdevirkning i bildet av de to kamuflasjekledte jegerne på en bergnabb. Snowline-brodder fra Hansi AS kommer i posten!

To jegere i kamuflasje speider utover høstlandskap med myr.
GOD DYBDE: Himmel og fjell danner god dybdevirkning på bildet til Nerijus Rupciauskas.

Alle tre premievinnere er med i årsfinalen, der en Zeiss Conquest HD 10 x 42 håndkikkert fra Carl Zeiss AS topper premiebordet.

Slik blir du med i neste runde

Vil du delta i neste runde av JEGERs fotokonkurranse med ditt jaktbilde? Da må du henge i, for fristen for å sende inn ditt jaktbilde er søndag 9. oktober.

I ti utgaver kårer vi tre månedsvinnere:

Alle tre går videre til årsfinalen, der JEGERs fotojury kårer vinneren av en Zeiss Conquest HD 10 x 42 fra Carl Zeiss AS (verdi kr 12.300). I årsfinalen deler folkejuryen også ut flere premier i form av abonnement og bøker fra JEGER/ Fri Flyt.

TIPS FRA JEGERs FOTOGRAFSlik tar du bedre bilder med mobiltelefonen!

Konkurranseregler

Bildene skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning. Alle som skal delta, må like og følge JEGERs Facebook-side.

Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Kun ett bilde pr. innsender kan delta i hver runde.

Frist for innsending til 9. utgavekonkurranse er søndag 9. oktober. Innsendte bilder kommer på trykk i JEGER 10-2022 og legges ut til avstemming på JEGER.no ca. 5. november.