Sjekk bildene denne runden og gi din stemme

Det er duket for ny avstemming i JEGERs fotokonkurranse 2023, i det som er tredje runde. Stem fram din favoritt og send inn ditt beste jaktbilde for sjansen til å vinne fete premier!

Sist oppdatert 2. juni 2023 kl 14.13
UTSIKT I VINNERKLASSE: Folkejuryen har talt, dette flotte stemningsbildet dro i land seieren i andre runde. (Foto: Ben Johan Brandshaug)
UTSIKT I VINNERKLASSE: Folkejuryen har talt, dette flotte stemningsbildet dro i land seieren i andre runde. (Foto: Ben Johan Brandshaug)

Runde tre i fotokonkurransen har satt en gledelig rekord i antall bildebidrag så langt i 2023. Under kan du se et album på denne rundens bilder, og du stemmer enkelt og greit med å klikke på det bildet du mener fortjener førsteplass. 

Avstemmingen pågår til og med fredag 10. juni 2023. Etter dette blir ikke stemmer tatt med i opptellingen.

Sjekk oppsummeringen av forrige runde og hvordan du deltar under bildebidragene.

JEGERs fotokonkurranse, runde 3-2023

Om du ikke har fått sendt inn ditt gullkorn fra jakta enda, så har du nå muligheten i det som blir runde fire av vår fotokonkurranse.

Det er enkelt og greit å bli med, og uavhengig av om bildet når til topps eller ikke får du ditt jaktbilde på trykk i neste nummer av JEGER.

Slik deltar du

  1. Send inn bildet på messenger til JEGER.

  2. Send bildet på mail til konkurranse@jeger.no. Dette sørger for best bildekvalitet. Merk bildet med “fotokonkurranse”.

Konkurransereglene for å delta er enkle; bildet skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning, og du kan bidra med ett bilde per runde.

Frist for å sende inn til fjerde runde av fotokonkurransen er 10. juni.

BLINKSKUDD: Første møtet med moskusen

Årets høydepunkt

I runde to var det spesielt ett bilde som traff mange av stemmegiverne i folkejuryen. Lite kan vel måle seg med en lav høstsol som fargelegger landskapet, mens man sitter og venter på at jakta skal gå i gang?

Det er Ben Johan Brandshaug som er fotografen bak det flotte jaktbildet, som er pent innrammet av veggene til teltet. Vi får servert et landskapsbilde med både fjell og fjord med en endeløs horisont.

– Årets høydepunkt for meg er snikjakt på hjort. Hvert år tar jeg meg fri fra jobb for å overnatte på fjellet til 1. september. Bildet er fra kvelden før jaktstart, og det er slike stunder jeg brenner for, forteller en fornøyd Brandshaug.

FOTOTIPS: Det beste kameraet er det du har med deg

Han knipset et gullkorn av et stemningsbilde, som på mange måter viser hva en jeger får oppleve på jakt. Med førsteplassen i andre runde følger det med ett års abonnement på JEGER, og en JEGER-caps i posten.

Selv om runde to hadde en del færre bidrag, hadde JEGERs fotojury ingen problemer med å kunne dele ut resterende pallplasser. Juryen lot seg falle for bildet av fjellrypestegger i vintersol, som følger med fotografens neste trekk på rekke og rad. Bildet holdt til en 2. plass og en lykt på 500 lumen fra Teno Astro.

Siste pallplass i runde to gikk til gordonsetter og fotograf Magnus Rønningen som knipset et flott bilde av en stolt fuglehund som sitter pent med en apportert nyskutt lirype. Høstfargene rundt satt stemningen og skapte en lengsel til høstjakta. Brodder fra Hansi AS kommer i posten.

Som vanlig går alle tre premierte bilder til årsfinalen, og har dermed sikret seg sjansen til å vinne en kikkert fra Zeiss.

LES OGSÅ: Normalutrustning versus lettvektsutstyr

Publisert 1. april 2024 kl 05.54
Sist oppdatert 2. juni 2023 kl 14.13
annonse
Relaterte artikler
annonse
Guro Storebraaten Kolbjørnsrud
Vinner av fotokonkurransen

Menneskets beste venn

Foto: Nils-Olav Talgøy
Blinkskudd

Hvil i enga

Foto: Nils-Olav Talgøy
Blinkskudd

Nattjeger

sondre olsen
Fotokonkurransen

Firbeint jeger

RUNDEVINNER: Glenn Johnsen knipset dette bildet som gikk til topps i runde tre.
JEGERs fotokonkurranse 2023

Stem og bli med i fotokonkurransen

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen