Elgbildet som fikk flest stemmer fra leserne under forrige rundes avstemming på JEGER.no, er fra Ungdomsmesterskapet i løshund 2021. Der var Christopher prøvedommer da Sara Kjensrud Auren (18) fra Hedalen i Valdres ble norgesmester.

– Sjøl har jeg vokst opp med elgjakt og satt på post første gang som 6-åring. Men det er stor forskjell på å vokse opp i dag kontra bare for 20-30 år sia, sier Christopher (35).

For sjøl om dataspill og TV lenge har vært populært, gjør det seg nå gjeldende i en helt annen grad.

– Jeg ser det på mine to unger på 9 og 11 år: Jeg gikk jo ut for å leike da jeg var ung. Nå går de inn for å spille dataspill, sukker Christopher.

Brenner for rekruttering

Han mener medisinen er at jegerne må bli bevisste på å ta med interesserte ungdommer:

– Alle som vil bevare jakta, bør ta med en ung jeger hvert år. Det samme gjelder for oppdrettere: Treffer du en ungdom som er interessert i jakthund, hjelp vedkommende i gang! Det er ei bedre investering i jaktas framtid enn å selge enda en valp til en 50-åring som bare skal ha ei bikkje til i stallen, sier Christopher som sjøl driver Tjennslia kennel.

JEGER støtter helhjerta oppfordringa, og sender utfordringa sporenstreks videre både til jegere og oppdrettere!

Slik deltar du i JEGERs fotokonkurranse

Har du også lyst til å delta i fotokonkurransen? I ti utgaver i 2022 kårer vi tre månedsvinnere:

1.premie går til det bildet som «folkejuryen» gir flest stemmer på JEGER.no, og er ett års abonnement inkl. JEGER-caps. JEGER-abonnementet inkluderer tilgang til vår database med 500 spørsmål og rullerende tentamen til Jegerprøven.

2. premie kåres av JEGERs fotojury, og er den kompakte lykta Fenix LD15R (verdi kr 675,-) fra Teno Astro. Den oppladbare lykta på 500 lumen gir 85 m rekkevidde, til tross for at lykta bare er tommel-stor. Her kan du lese test av Fenix LD15R.

3. premie er Snowline PRO-brodder (verdi kr 599,-) fra Hansi AS, med 1 cm sylskarpe stålpigger. Test dem på rypejakt i våt steinur eller på høstglatte hjortestier! Se våre samleside for test av brodder.

Alle premievinnere hver måned går videre til årsfinalen, der fotojuryen kårer årets vinner. 1.premie er en Zeiss Conquest HD 10x42 kikkert (verdi kr 12.300) fra Carl Zeiss AS. Folkejuryens 2. og 3. premie er abonnement og bøker fra JEGER/ Fri Flyt.

Her er våre enkle regler:

Bildene skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning. Alle som skal delta, må like og følge JEGERs Facebook-side. Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Kun ett bilde pr. innsender kan delta i hver runde.

Frist for innsending til 4. utgavekonkurranse er tirsdag 10. mai. Bildene legges ut til avstemming ca. 30. mai.

Jakthunder i fokus

JEGERs fotojury hadde en spennende innspurt i månedens finale, der 2. og 3. plassen skulle avgjøres. Lise Dybvik Lange, Isak Bruvoll Valfridsson, Tommy Nielsen og Nora Sørdal Liland lå godt an, helt til pallplassene skulle velges.

Tonje Bakke får 2. premie og den kompakte lykta Fenix LD15R fra Teno Astro for sine to heltente revebikkjer.

To jakthunder foran felt rev.
Tonje Bakkes heltente revebikkjer sørger for en 2. plass og ei kjekk, kompakt led-lykt i premie.

3. plass og Snowline-brodder fra Hansi AS går også til et jakthund-bilde: Kim Trøens gode portrett av en ung jeger og jakthunden spiller fint tilbake på Christopher Linneruds utfordring om å rekruttere unge jegere gjennom jakthundmiljøet.

Ung jeger med kjærtegner jakthund
3. plassen går til Kim Trøen for portrettet der han fanger kontakten mellom en ung jeger og jakthunden.

Alle tre er med i årsfinalen, der en Zeiss Conquest HD 10 x 42 håndkikkert fra Carl Zeiss AS frister øverst på premiebordet.

Vil du også delta? Husk å sende inn ditt jaktbilde for å bli med i konkurransen! Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet) innen tirsdag 10. mai!