– Det var rett og slett et fantastisk år. Vi jakta MYE, og fikk kontakter over hele landet. Er du på tampen av videregående skole og ønsker et år med nye opplevelser, så vil jeg varmt anbefale dette. Det var rett og slett en krutegod skole! forteller Jonathan engasjert.

– Ja, vi hadde ikke slike tilbud da jeg var ung..., sukker den aldrende redaktøren.

Annonse

– Haha, akkurat det samme sa far min! flirer Jonathan.

Det er fra faren at jaktinteressa kommer, som ble formalisert gjennom jegerprøven som 14-åring. Etter dette har ei sunn interesse blitt en altoppslukende avhengighet.

AKTUELT NÅ: Slik blir de nye reglene for utlån av våpen

Bitt av basillen

20-åringen fra Bodø vant folkejuryens gunst i runde 4 med bildet fra fjorårets jaktstart. Jaktsesongen skulle vise seg å bli heller begredelig værmessig i nord, men akkurat disse første dagene innfridde Saltfjellet med full bag limit for ham og to jaktkompiser.

– Jeg jakter alt mulig, særlig etter året på Skogn. Nest etter ryper går det mest i rådyr, der vi må sør til Meløy for å få en godt jaktbar bestand. Men nå er jeg mest spent på skogsfugljakta til høsten, for jeg har fått meg en kleiner münsterländer. Vi har hytte litt nord for Skellefteå på svensk side, så jeg ser for meg at det kommer til å gå mye tid der under jakta!

Vil du delta i JEGERs fotokonkurranse?

I ti utgaver i 2021 kårer vi tre månedsvinnere. 1.premie går til det bildet som «folkejuryen» gir flest stemmer, og er ett års JEGER-abonnement inkl. caps eller kniv. 2. premie kåres av JEGERs fotojury, og er et miragebånd fra A-tec. 3. premie er et Neverlost førstehjelpsett fra Norma.

Alle premievinnere går videre til årsfinalen, der 1.premie er ei Bergara B14 Sporter-rifle fra Norma (verdi kr 11.500) i valgfritt kal. 6,5/ .308/ 30-06. 2. og 3. premie er abonnement og bøker fra JEGER/ Fri Flyt.

Bildene skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning. Alle som skal delta, må like og følge JEGERs Facebook-side. Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Kun ett bilde pr. innsender kan delta i hver runde.

Frist for innsending til 6. utgavekonkurranse er onsdag 13. juni. Bildene legges ut til avstemming ca. 1. juli.

Sjølportrett og snøtak

Deltakelsen i månedens runde av JEGERs fotokonkurranse var ellers mangslungen, så fagjuryen fikk en utfordrende oppgave. Alle disse var med helt fram til målstreken: Viola Bergs fine portrett med seg sjøl og gordonsetteren, et artig komponert knippe vinterryper fra Elisabet Fliflet-Jacobsen, Marianne Johnsens bilde av lirypefangsten som bader i rødglødende høstlyng under høstsola, og et godt komponert nærbilde av mårfangsten fra Mats Guldsten.

Men Fredrik Klocke var den som sikra seg 2. pallplass, med et godt komponert og perfekt eksponert sjølportrett sammen med KV Tiurjegerens Sheriff i solnedgangen:

Foto: Fredrik Klocke
Foto: Fredrik Klocke

Eirik Larsen får bronseplassen etter et godt observert motiv fra reinsjakta i Suldal:

Foto: Eirik Larsen
Foto: Eirik Larsen

Premier kommer i posten! Sammen med Jonathan er de i tillegg med til årsfinalen, der hovedpremien er en Bergara B14 Sporter fra Norma.