Hjem
 / Send inn jaktbilder til fotokonkurranse hos JEGER

Send inn jaktbilder til fotokonkurranse hos JEGER

JEGERs fotokonkurranse ruller videre. Her kan du se vinnerne fra forrige runde, og sende inn ditt jaktbilde i kampen om flotte premier fra Norma, A-Tec og Teno Astro. Ei Bergara-rifle topper premiebordet ved årsslutt!

Sist oppdatert 1. juli 2021 kl 14.34
jakt beverjakt foto Hans Arne Flåto bever Maja Notodden
Stor jaktglede hos Vetle Tandberg Flåto (t.v) og Frode Tandberg. Foran: Maja. Foto: Hans Arne Flåto

Jaktlykke kan være så mangt. Men gleden til Vetle Tandberg Flåto (t.v) og Frode Tandberg er ubetalelig foreviga av Hans Arne Flåto, sjøl om Maja ble meia ned da Vetle traff Maja.

– Hmm, nei, det var ikke helt etter planen, men det er vanskelig å se øremerker på små beverører, humrer Hans Arne Flåto.

Sammen med sin ivrige jegersønn Vetle (16) og onkel Frode var han ute på beverjakt i et av småtjerna ved Heddøla nordvest for Notodden. En bever kom ut av hytta og satte seg på hyttetaket 30 meter tvers over vannet. Vetle fikk reint skuddfelt og var ikke vond å be.

Les også: Test av fire våpenkamera

– Han er såpass rutinert at beveren gikk rett i bakken med et skudd. Men vi ble litt betenkte da vi kom fram og sjekka fangsten. Det viste seg at den var merka, og at den til og med hadde et navn, forteller Hans Arne.

Crocs-lokking

Maja var nemlig merka av professor Frank Rosell i forskningsprosjektene som drives ved Campus Bø (Universitetet i Sørøst-Norge). Den tre år gamle hunnbeveren hadde svømt fra merkestedet drøyt 20 kilometer lengre sør i Bråfjorden.

– Jeg synes beverjakta er helt fantastisk, og vi er slik sett heldige med mye bever her i Heddalsområdet. Det er så flott å sitte ute og høre på fuglekvitteret etter mange måneder med vinterstillhet. Men det blir helst ettermiddagsjakt når Vetle skal være med, for du får ikke en 16-åring opp av senga så tidlig om morgenen.

JEGER mener: NOAH og frekkhetens nådegave

Visste du forresten at det går an å drive lokkjakt på bever?

– Hehe, vi hadde en artig episode i fjor, der vi hadde litt «bevertørke». Men vi var ganske sikre på at det var en bever inne i hytta vi satt ved. Jeg hadde tilfeldigvis et par crocs (gummitøfler) i sekken, så jeg smaug meg ned til vannkanten. Der klaska jeg crocsen i vannet – og et minutt seinere kom det fykende ut en bever for å sjekke hvem inntrengeren var, flirer Hans Arne som vant folkejuryens pris og ett års gratis JEGER-abonnement.

Slik deltar du i JEGERs fotokonkurranse

I ti utgaver i 2021 kårer vi tre månedsvinnere. 1.premie går til det bildet som «folkejuryen» gir flest stemmer, og er ett års JEGER-abonnement inkl. caps eller kniv. 2. premie kåres av JEGERs fotojury, og er et miragebånd fra A-tec. 3. premie er et Neverlost førstehjelpsett fra Norma.

Alle premievinnere går videre til årsfinalen, der 1.premie er ei Bergara B14 Sporter-rifle fra Norma (verdi kr 11.500) i valgfritt kal. 6,5/ .308/ 30-06. 2. og 3. premie er abonnement og bøker fra JEGER/ Fri Flyt.

Glad i gode jakt- og naturbilder? Sjekk JEGERs blinkskudd!

Vil du delta i vår fotokonkurranse? Bildene skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning. Alle som skal delta, må like og følge JEGERs Facebook-side. Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Kun ett bilde pr. innsender kan delta i hver runde.

Frist for innsending til 7. utgavekonkurranse er tirsdag 13. juli. Bildene legges ut til avstemming ca. 3. august.

Jaga av en taksidermist

Fagjuryen fikk virkelig bryne seg denne gangen, blant anna med svarthvit-bildet til Stig Arnold Granaune av en særdeles langnesa og ditto kortbeint rådyrhund. Runa Lyngvi fanger også godt våre firbeintes iver i nærbildet av røy og fuglehund. 

Knut Hålands majestetiske solnedgang var en hårsbredd unna pallplass, og Stig Børre Elvegårds rypejeger mot mørknende fjell hang på lenge i finalekampen.

Vi likte også godt det spontane bildet til Camilla B. Rakbjørg, den konsentrerte jegeren til Lars Håkon Gravråk, og Oddmund Kvames bilde av ei svært skeptisk jente som holder en felt rev etter halen.

Fagjuryen lander likevel enstemmig på gåsebildet til Jon Anders Hovdal til 2. plassen. Dette får det virkelig til å klø både i nebb og avtrekksfinger:

gås gåsejakt foto jon anders hovdal
gås gåsejakt foto jon anders hovdal

Vi kunne heller ikke la oss annet enn å sjarmere av «Skipper’n» til Atle Lunde: Vidar Djupvik, taksidermist, jeger og jølstring i noe lettkledd positur, og ditto vaktsomt blikk. Som de sier: Blir du noen gang jaga av en taksidermist, ikke spill død...

jeger pipe røyk hagle svart hvitt foto atle lunde
jeger pipe røyk hagle svart hvitt foto atle lunde
Publisert 1. juli 2021 kl 14.34
Sist oppdatert 1. juli 2021 kl 14.34
Relaterte artikler
RUNDEVINNER: Forrige runde var det Caroline Amelie som fikk flest stemmer, hvem blir den siste rundevinneren? (Foto: Caroline Amelie)
JEGERs fotokonkurranse 2023

Bli med å stem i siste runde

hare øyne jakt
Hva ser dyrene?

Øyne som ser

Blinkskudd, naturfoto, bilder av dyr
Blinkskudd

Rikse og rev

Anne Margrethe Horvei Barnevik fikk flest stemmer fra jegerfolket i forrige runde
Fotokonkurransen - September 2023

Klar, ferdig, stem!

Guro Storebraaten Kolbjørnsrud
Vinner av fotokonkurransen

Menneskets beste venn

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Journalist: Atle Grønning
Annonser: Kjetil Sagen | Daglig leder: Anne Julie Saue