Vinner av JEGERs fotokonkurranse runde 8

Rundevinner av JEGERs fotokonkurranse ble dette sjarmørbildet av lille Vilja (10 mnd) på tiurjakt. Nå kan du også sende inn et jaktbilde og vinne premier fra Norma, A-Tec, Teno Astro og JEGER. Ei Bergara-rifle topper premiebordet i årsfinalen!

Sist oppdatert 28. september 2021 kl 20.25
Tiur baby bæremeis engelsk setter fotokonkurranse
Lille Vilja satt på ryggen til pappa Vidar Nysæter da han felte fjorårets siste tiur.

Vidar Nysæter kunne omsider sette kryss på jaktsesongens «to do»-liste 22. desember, da vesle Vilja (10 mnd) i bæremeis var med på å felle årets juletiur.

Folkejuryens vinner i denne utgaven hadde nemlig satt som mål for høsten at han skulle felle tiur med dattera på ryggen. Det klarte han med et nød- og et jubelskrik:

– Det er sjelden at jeg jubler høyt lenger når jeg feller en tiur, men akkurat denne gangen kunne jeg ikke dy meg, sier Vidar som jakter skogsfugl i Løten-traktene.

– Men hva gjør man når man blir pappa for første gang og pappapermen havner midt i jakta? Det handla nok litt om å bevise for meg sjøl at livet som jeger ikke er over, sjøl om man får småbarn.

Mye fjær og lite kjøtt? Slik rensker du fugl

Akkurat en tiur lang

Og jegerlivet har han tenkt å fortsette med i høst, når vesle Vilja nå er klar for sin andre jaktsesong.

– Det er klart at turene må gjøres kortere og sjansene blir færre. Men samtidig er det noe med å ha henne med og dele slike opplevelser. Det gir noen andre dimensjoner i jakta.

Det var for øvrig egentlig sesongens andre tiur for Vilja, sjøl om det var den første der hun satt på ryggen til Vidar i skuddøyeblikket.

– Hun har nok ikke den helt store erindringen av dette, men da vi felte den første, la vi henne ved sida av tiuren. Da var hun akkurat en tiur lang, humrer Vidar.

Breddetest: Rimelige kombivåpen

Slik deltar du i JEGERs fotokonkurranse

Har du også lyst til å delta i vår fotokonkurranse? Bildene skal være relatert til jaktutøvelse i henhold til norsk viltlovgivning. Alle som skal delta, må like og følge JEGERs Facebook-side. Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet). Kun ett bilde pr. innsender kan delta i hver runde.

I ti utgaver i 2021 kårer vi tre månedsvinnere. 1.premie går til det bildet som «folkejuryen» gir flest stemmer, og er ett års JEGER-abonnement inkl. caps eller kniv. 2. premie kåres av JEGERs fotojury, og er et miragebånd fra A-tec. 3. premie er et Neverlost førstehjelpsett fra Norma.

Alle premievinnere går videre til årsfinalen, der 1.premie er ei Bergara B14 Sporter-rifle fra Norma (verdi kr 11.500) i valgfritt kal. 6,5/ .308/ 30-06. 2. og 3. premie er abonnement og bøker fra JEGER/ Fri Flyt.

Frist for innsending til denne utgavekonkurransen er onsdag 13. oktober. Bildene legges ut til avstemming ca. 5. november.

Stor test: Ni jaktdresser til jakt høsten 2021

Familieutflukt

På oppløpssida i denne runden hadde fagjuryen med seg Lillanita Langelands flotte «elgportrett», den overraska røyskatten til Marius Blakkisrud, Terje Espes «hat trick» på hjort i Lærdalsfjella, og det melankolske villreinfallet til Kristoffer Gill.

Men 2. premien og A-tecs miragefjerner går til Jonas Holmbro for et vakkert bilde av gåsefamiliens første familieutflukt.

Grågås gåsefamilie svømmetur Jonas Holmbro 2. premie JEGERs fotokonkurranse.
Et flott portrett av en gåsefamilie ute på en av årets første svømmeturer, gir Jonas Holmbro 2. premie i runde 9 av JEGERs fotokonkurranse.

3. premie og et Neverlost førstehjelpsett går til Anita Aune Løvseth for villmarksbildet av spetsen og røya.

En stolt spets på storfuglfallet gir Anita Aune Løvseth 3. premie.
Finsk spets storfugl røy Anita Aune Løvseth JEGERs fotokonkurranse

Sammen med Vidar er Jonas og Anita med til årsfinalen, der hovedpremien er en Bergara B14 Sporter fra Norma.

Husk å sende inn ditt jaktbilde også for å bli med i konkurransen! Send ditt bidrag som Facebook-melding til JEGER eller til JEGER på epost (gir best bildekvalitet).

Her kan du være med og stemme i folkejuryen for siste utgaves fotokonkurranse.

Publisert 28. september 2021 kl 20.25
Sist oppdatert 28. september 2021 kl 20.25
Relaterte artikler
RUNDEVINNER: Forrige runde var det Caroline Amelie som fikk flest stemmer, hvem blir den siste rundevinneren? (Foto: Caroline Amelie)
JEGERs fotokonkurranse 2023

Bli med å stem i siste runde

hare øyne jakt
Hva ser dyrene?

Øyne som ser

Blinkskudd, naturfoto, bilder av dyr
Blinkskudd

Rikse og rev

Anne Margrethe Horvei Barnevik fikk flest stemmer fra jegerfolket i forrige runde
Fotokonkurransen - September 2023

Klar, ferdig, stem!

Guro Storebraaten Kolbjørnsrud
Vinner av fotokonkurransen

Menneskets beste venn

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Journalist: Atle Grønning
Annonser: Kjetil Sagen | Daglig leder: Anne Julie Saue