Ryggsekkene til Osprey er robuste og godt utstyrt, og de har fokus på at de skal tåle mer enn en vanlig fottur. Her er det tenkt på detaljer som skal komme både skikjøreren, brevandreren, fjellklatreren, så vel som turgåeren til gode.
Test av Osprey Kyte 48
Osprey er en av få produsenter som lager egne damemodeller av sine ryggsekker. Det gjorde at jeg hadde store forhåpninger til Osprey Kyte, men dessverre ble vi ikke like gode venner som jeg hadde håpet på.

Som en av få produsenter jeg har klart å finne, lager Osprey nå egne sekker til damer. Damemodellen er lik tilsvarende herremodell, men har en annen fasong og justeringsmuligheter. Dette skal gjøre sekken bedre egnet for kortere, smalere kroppstyper med kurver, sammenliknet med herresekkene.
Jeg har testet den både med lett oppakning på noen kortere toppturer, og med tyngre oppakning på en lengre to dagers overnattingstur.
Osprey Kyte 48 beskrives som en robust dagstursekk til dame, designet for helgeturer med overnatting eller lengere dagsturer.
Osprey Kyte er laget av slitesterke materialer, og har mange smarte funksjoner, som skal gjøre den velegnet til litt mer krevende turer.
LES OGSÅ: Test av Vorn EV45

Funksjonalitet
På utstyrssiden har jeg ingenting å utsette på Osprey Kyte. Osprey har tenkt på det meste. Hvis vi starter på toppen, så finner vi en romslig glidelåslomme i lokket, som i tillegg er utstyrt med nøkkelholder innvendig, slik at du kan knipse fast nøklene dine, og være sikker på at de forblir i sekken.
Øverst i ryggen, på innsiden av sekken, finner vi en drikkelomme med feste til drikkepose, og uttak til slangen fra posen, slik at den kan være lett tilgjengelig underveis på turen.
Osprey Kyte har også en stor lomme på utsiden, som er åpen i toppen, og har elastisk netting i sidene. Perfekt til å «stappe nedi» f.eks. jakka underveis på tur. Den har også sidelommer i samme elastiske netting, som passer fint til drikkeflasken, om du velger det fremfor vannpose innvendig. I tillegg har sekken ganske romslige glidelåslommer på hver side av hoftebeltet, der du fint får plass til f.eks. mobiltelefon, kompass, eller annet du vil ha lett tilgjengelig mens du er ute og går.
I bunnen finner vi lomme med regntrekk, og et soveposerom, med glidelås og avtagbar skillevegg mot resten av sekken. I dette rommet kan du selvfølgelig ha annet enn en sovepose, men det er uansett praktisk med denne glidelåsåpningen i bunn, slik at man kan få tak i det man har der uten å tømme hele sekken. Det samme har de tenkt på når de også laget en glidelås i den ene siden av sekken, som gjør at hele sekken kan åpnes også fra siden.
Når det kommer til stropper og festemuligheter har sekken også mye å by på. Den har hempebånd til feste av hva det skulle være i frontpanelet. Øverst på sidene har den kompresjonsstropper, som både hjelper deg å komprimere sekken best mulig, men som også har en hurtigutløsning og feste for isøks, gå-staver eller liknende. Den har også kompresjonsstropper i nederst på sekken, som jeg brukte til å henge telt og sovepose i på langturen. Den har også avtagbare stropper man kan bruke til feste av f.eks. sammenrullet liggeunderlag, samt to løkker tiltenkt isøks.
LES OGSÅ: Test av Osprey Ariel 85 Plus

Bæresystem
Når det kommer til bæresystemet og justeringsmuligheter er Osprey Kyte også godt utstyrt. Ryggpanelet kan i størrelse XS/S kan reguleres 7 cm i høyden slik at den passer til oss som ikke strekker oss så høyt over havet. Ryggpanelet i sekken puster godt, samtidig som den er stø og kroppsnær. Sekken er også utstyrt med justeringsstropper i toppen, slik at du får den godt inn mot skuldrene.
På de kortere turene, med forholdsvis lett sekk, opplevde jeg Osprey Kyte som god å bære. Men på overnattingsturen min, der jeg gikk omtrent en mil, med full sekk og masse utstyr på sidene, og total vekt på rundt 22 kilo ble jeg dessverre skuffet. Jeg opplevde Osprey Kyte som hard mot ryggen og skuldrene. Uansett hvordan jeg prøvde å stille den inn så ble den etter hvert veldig ubehagelig å gå med. Jeg savnet bedre polstring mot korsryggen, og ønsket meg bedre polstring i skulderremmene, slik jeg har opplevd at andre produkter fra Osprey har hatt. På slutten av hjemturen gikk jeg og gledet meg til å få tatt av sekken, da den rett og slett var vond å bære.
Med en så pass dyr, og godt utstyrt sekk, var jeg skuffet over opplevelsen på overnattingstur. Jeg hadde høye forventninger til en sekk tilpasset dame, som denne dessverre ikke innfridde. Om dette er fordi jeg ikke har klart å justere den riktig, eller om den rett og slett ikke passet min kropp, vet jeg ikke, men ut ifra min opplevelse av denne sekken, så trekker dette dessverre kraftig ned på den totale vurderingen.