Etter overgangen til den digitale løsningen opplever Trøndelag politidistrikt at mange fortsatt søker om våpentillatelse for jakt med papirskjema, som er den gamle metoden hvor søknaden sendes eller leveres fysisk til politiet.

Politidistriktet oppfordrer nå trøndere som søker våpentillatelse til jakt om å bruke digital løsning, dette gir raskere behandling. Oppfordringen går til alle som skal søke om nytt jaktvåpen.

Desto flere, desto raskere

– Vi ser at flere nå søker digitalt, men at det fortsatt er mange som søker på den gamle måten, med papir. Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å søke digitalt. Jo flere som søker digitalt, jo kortere blir saksbehandlingstiden, sier Siw Hind, leder for Felles enhet for utlending og forvaltning i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

For å søke digitalt, går du inn på politiet.no og trykker på menypunktet for våpen. Der logger du deg inn med en digital ID og legger inn opplysninger.

LES OGSÅ: Test av Bergans Budor Silent ryggsekk

Utvikler ordningen

Politiet jobber med å utvikle ordningen til å omfatte også andre typer erverv av våpen, som sportsskyting, arv, våpensamling og andre formål fremover, kommer det frem i pressemeldingen.

– Det har tidvis vært lang behandlingstid for våpensøknader. Hvis flere søker digitalt, vil søkerne få svar mye raskere, avslutter hun.

LES MER: Nå er våpensøknaden digital