Arcteryx Proton LT hettejakke

Materiale: Fortius Air 20 ytterstoff, Coreloft Compact 80 isolasjon

Farger: Sort, rød, blå, grå, grønn, gulgrønn

Vekt: 375 gram

Størrelser: XS-XXL

Pris: Kr 2699,-

Produsent: Arcteryx, www.arcteryx.com

skala
5/6

Lette varmejakker har blitt svært populære. Det skyldes at slike jakker kan brukes i store deler av året – og ikke minst så er de lette og komfortable i bruk.

Arcteryx Proton LT har et tynt ytterstoff som verken er vann- eller vindtett, men til gjengjeld er det tynt, lett og slitesterkt. Holder den mål?

Det syntetiske isolasjonsmaterialet er også lett og holder seg på plass selv om jakka krølles og brettes nede i ryggsekken.

Test: Perfekt mellomplagg fra Brynje

Av detaljer, så er jakka utstyrt med to passelig romslige stikklommer med glidelås foran, samt en brystlomme med glidelåsfunksjon. Det er fast hette og ellers er det enkle avslutninger nederst på ermene, samt strikk i nedkant.

Multianvendelig

Etter lengre tids bruk fremstår Proton LT som en meget god og multianvendelig jakke:

Dette er en jakke man ofte plukker frem i store deler av året når det trengs litt varme. Den fungerer både som ytterplagg og mellomlag under en skalljakke.

«Etter lengre tids bruk fremstår Proton LT som en meget god og multianvendelig jakke: Dette er en jakke man ofte plukker frem i store deler av året.»

Det er egentlig bare når det er mange minusgrader at den blir igjen hjemme, for da må det mer isolasjon til. 

Test: Norlender Hitra 352 - Når ull er gull!

Passformen er midt på treet hva angår romslighet. Den er ikke såkalt kroppsnær, men heller ikke så romslig at jakka blir som et telt. Materialene er slitesterke og de passe dimensjonerte glidelåsene fungerer som de skal.

Jakka er svært lett, og volumet i nedpakket tilstand er svært begrenset.

Det er i det hele fint lite å pirke på her. Ytterstoffet er ikke så glatt som på den gamle Atom-jakka vi har testet tidligere, men det betyr ikke så mye. Dessuten er det utvilsomt slik at nye materialet har vært en forbedring på andre områder.

Test: Arcteryx Atom LT Hoody jakke (ny versjon)

Vår konklusjon er at Arcteryx Proton LT hettejakke er et meget bra valg dersom du ser etter en lett og anvendelig varmejakke. Jakka finnes også som damemodell.

VURDERING
Terningkast
PLUSS

Bra passform

Slitesterk

Stort bruksområde

MINUS

Kun småplukk