Härkilas Torun er strikket i grov ribbestrikk, med fine detaljer i mønsterstrikk nederst i sidene, på ermene og over bryst og rygg. Den har påsydde lapper på albuene og den store rullehalsen kan trekkes godt oppover mot ørene. Halsen er vid, men gir likevel ly for hals og nakke. Det er bra at det er valgt rullehals i stedet for en vanlig, tett, høy hals, fordi rullehalsen gir mulighet for lufting. Dersom været biter og man ønsker å tette godt i halsen, må man eventuelt bruke ytterjakkens innstrammingsmuligheter – alternativt bruke en løs hals i ull.
En vanlig høy hals uten luftemulighet kunne nok blitt for tett på en såpass tykk genser. Genseren er jo laget for jaktturer, og selv om lekkert design er en fryd også i jaktsammenheng, må funksjonaliteten tillegges mest vekt. I så måte vil jeg si at Torun hadde vært mer allsidig med glidelås i halsen: Det ville gitt størst fleksibilitet for lufting og tetting uten hjelp fra andre plagg.
Men det er altså så lett å bli glad i ren ull: Når man har gått seg svett på vintertur, og stopper opp for pause eller postering, da blir en frossenpinn raskt kald. Et øyeblikk kjennes det vanskelig å være på tur. Men så kommer en tørr underskjorte på, med varme Torun utenpå – og brått er det blir fint på tur igjen. For varm, det er den!