/ Brodder

Brodder til barn: Trygge små føtter på glattisen

Test av brodder til barn. Det kan være vanskelig å finne gode isbrodder til de minste barna. Vi tester om Snowline KIDS XXS gir sikkert grep når de små fryktløse raser av gårde på is, holke og glatt underlag, slik at de unngår vonde fall i bakken.

Sist oppdatert: 2. november 2023 kl 11.00
Bilde av Snowline brodder for små barn på is
BRODDER TIL BARN: Snowline brodder for barn utmerker seg i testen, selv på små skostørrelser
Snowline KIDS XXS

Materiale: Silikon og kjetting med 7,5 mm pigger

Vekt: 104 gram

Størrelse: 24-27

Pris: 349,-

Leverandør: Snowline KIDS fra Hansi AS

Snowline KIDS XXS isbrodder for barn skal passe til skostørrelse 24-27. Silikon-mansjetten gjør at barnebroddene får godt grep rundt skoene, samtidig som de er enkle å ta på og av. Broddene for barn har fire pigger under fremste del av foten og to pigger under hælen. På såpass små skostørrelser ser det ut til å være tilstrekkelig:

Den fryktløse testeren ser iallfall ut til å ha perfekt kontakt med underlaget der han setter av gårde bortover islagte skogsvann for å sjekke isfiskehullene.

Brodder for små barn

Denne testen er gjennomført av en toåring med skostørrelse 23, altså mindre enn det broddene egentlig er laget for. Silikonen er såpass spenstig at det likevel ikke er noe problem å få den til å henge godt på støvlene:

Etter noe løping, krabbing og klatring glir mansjetten litt ned bak på hælen. Det gjør at kjettingen henger litt under foten, men uten at det byr på problemer for testeren.

Bilde av barn på isen med brodder på skoene
Test av brodder til små barn: Snowline KIDS XXS passer til mindre størrelser enn hva produsenten angir.

Dette er ikke et problem ved selve broddene: Det er bare å justere litt underveis, og de vil sitte perfekt til neste år. Det viser at det går helt fint å bruke dem til barn med en eller to skostørrelser mindre enn angitt.

undersiden av sko med snowline kids xxs brodder barn
Isbrodder til små barn: Snowline KIDS XXS

Med tanke på motorisk utvikling, advares det mot å la små barn bruke isbrodder i utrengsmål. Men når blåholka over lengre perioder hindrer småbarna i å leke, tenker testpanelet at brodder på skoene er en god investering slik at de kommer seg ut for å leke. Det er bare å bruke dem med måte.

Oppdatering 19. desember 2023: Testeren av disse broddene bruker nå skostørrelse 29 (to størrelser større enn hva broddene er beregnet for), og de sitter fremdeles godt på skoene. Snowline Kids er ypperlige brodder for barn som er enkle å ta av og på scherrox og vinterstøvler. Etter ett år med flittig bruk er de fortsatt like gode som nye.

Oppsummert
Snowline KIDS XXS
10/10
Dette liker vi

Gir godt grep

Fleksibel i størrelsen

Noe å tenke på

Ikke noe å bemerke

Publisert 11. februar 2022 kl 20.37
Sist oppdatert 2. november 2023 kl 11.00
annonse
Relaterte artikler

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen