For EcoFlow 220W portable solcellepanel er akkurat litt for stort til at det helt når opp som frilufts-gadget. Når det fire-ledda panelet er sammenfolda, måler det fortsatt 82 x 50 x 3,2 cm. 50 cm bredde gjør at det blir akkurat for romstort til at det er hensiktsmessig å reipe bakpå storsekken (med mindre du vil gå som vindfang i fjellet), putte i kanoen eller legge på pulken/ sleden.
Og det er egentlig synd, for det er virkelig ingenting å si på effekten som denne yter. Som navnet tilsier, kan det lade inntil 220 watt – men det er bare fronten: Panelet er tosidig, slik at det også kan fange 25 % ekstra strøm fra baksida. Det krever dog optimale forhold, nemlig noe som reflekterer solstrålene ekstremt sterkt fra baksida.
LES OGSÅ: Test av EcoFlow Delta 2
Smart veske
Men i godt sollys er det ikke noe problem å makse de 220 wattene med de monokrystallinske silisiumcellene. Sjøl ved lav kveldssol i 21-tida østafjells, klarer jeg å dra 120 W før sola forsvinner bak fjellet. Ved normalt overskya vær klarer panelet 30-40 W.
En smart detalj er at EcoFlow 220 watt solcellepanel leveres i ei veske som fungerer som stativ ved hjelp av medfølgende karabinkroker: Ved å regulere glidelåsen kan du vinkle panelet 0-70 grader mot sola for best mulig effekt.
I bærbart format er det likevel i største laget. Ecoflow leverer imidlertid mindre panel, både målt i flate og watt som jeg vurderer som mer aktuelle hvis du trenger noe mer bærbart for å leve off-grid.
LES OGSÅ: Test av Brecom Solcellepanel