FAKTA

Kaliber: 308 Win.

Vekt: 3,7 kg

Løpslengde: 60 cm

Riflelengde: 112 cm

Stokk/kolbelengde: Rett, klassisk syntetstokk med justerbar kolbekappe. 36,0 cm

Detaljer: Utskiftbart pistolgrep/ framskjefte. Uttakbart boksmagasin 5 + 1. Justerbart direkteavtrekk (1-2 kg)

Pris, rifle u/ kikkertsikte: kr. 17.790,-

skala
5/6

Rustfritt våpen er praktisk – men det betyr selvfølgelig ikke at de aldri trenger puss: I hvert fall trenger løpet innvendig akkurat like mye puss som et vanlig rifleløp. 

Med et løp på 60 cm lengde og 22 mm tykkelse, en stokk med bredt framskjefte, vertikalt pistolgrep og en totalvekt på 3,7 kg (over 1 kg mer enn lettvekt-varianten) oser dette av skyting på lange hold. Også Super Varmint byr på glatt og lett sluttstykkegang. Det er lagt inn mellomlegg på kolbekappa og kolben, slik at den er 36 cm lang, noe som passer meg og mine mål perfekt. Men den kan enkelt kortes inn ved å ta bort et par mellomlegg eller legge på flere om det skulle passe deg.

Rifletest-Tikka-TX3-Testprodukt-2
Grei løsning: Det er spor framme på låskassa for rekylbolten.

En høyere basisvekt og det brede framskjeftet som er skrudd på, gjør rifla ekstra stødig under skyting med anlegg. Det er positivt at Super Varmint har justerbar kolbekam og kan tilpasses den høyden som passer deg. Det gjør at rifla sitter stødigere, samtidig som du får kikkertsiktet i eksakt riktig høyde. Det gjør igjen at det er lettere å få gode treff på banen, men ikke minst på jakt. Du løsner bare et hjul på den ene siden av kolben og justerer kolbekammen opp eller ned etter behov. Særlig når sluttstykket skal ut i forbindelse med pussing, er det bra at kolben kan senkes uten at du trenger verktøy. 

Denne T3X’en er ferdig utstyrt med en Picatinnyskinne for montering av kikkertsikte. Ellers har den et godt justerbart jaktavtrekk, 5-skuddsmagasin, glatt og lett boltgang, samt god funksjonalitet.

I denne testen har vi sett på tre ulike Tikka T3X-modeller, hvor Tikka T3X Superlite var vår favoritt. 

PLUSS
Rustfri Fyldig og god stokk Byttbart pistolgrep og framskjefte
MINUS
Ikke 3-posisjonsikring
VURDERING
Terningkast