Test av GSI Outdoors stekespade

Stekespader må sies å være i kjekt å ha-kategorien på tur. Vi har testet GSI Outdoor sin turstekespade som veier 40 gram og er sammenleggbar.

Sist oppdatert: 8. juli 2020 kl 14.44
GSI Outdoors stekespade
GSI Outdoors stekespade
GSI Outdoors stekespade

Materiale: Nylon 6-6 kunststoff

Totallengde: 26,7 cm 

Vekt: 40 gram 

Pris: Kr 69,- 

Forhandler: XXL, www.xxl.no

 Når det er sagt, er det mange som liker å steke bacon, pølser eller lapper over bålet – i panna eller på steketakka. Vi har derfor kikket nærmere på en moderne utgave, nemlig GSI Outdoors stekespade.

Det er en foldbar variant, der man svinger grepet ut til siden. Det holder seg i låst posisjon ved at en utstikker legger seg inn under det uthulte håndtaket.

Det som er bra med denne stekespaden er at den er foldbar og kompakt. Den virker solid hva gjelder materiale og funksjoner. Vi tror materialet er såpass slitesterkt at avlåsingsfunksjonen vil holde bra over tid. 

Videre er materialoverflaten på spaden såpass glatt at den er lett å rengjøre, og opphengskroken øverst på skaftet er en smart detalj. Dette er altså flere plusser, men det er flere konkurrenter som har de samme kvalitetene på plass. 

Det vi synes trekker noe ned, er at selve spadedelen er lite fleksibel, i form av at den er hard: Det er en fordel hvis du bruker den ene serraterte kanten på spaden til å skjære eller kutte noe grovt, men når du skal komme under for å flippe over baconet eller pannekakene som stekes, hadde det vært fordelaktig med noe mer mykhet og fleksibilitet. 

Videre føles grepet litt hardt og kantete i bruk, uten at det betyr all verden. Det er ellers godt å legge tommelen i hullet når man jobber med stekespaden, men da mister du samtidig noe av lengden.

Vår konklusjon er at GSI Outdoors stekespade er et helt greit produkt, men det er flere sterke konkurrenter som fort kommer et hestehode eller to foran.

Vi tester mye utstyr på våre turer, sjekk ut vår  test av Fiskars Hardface stekpanne eller testen av den utrlighte turbrenneren fra MSR

Oppsummert
GSI Outdoors stekespade
6/10
Dette liker vi

Sammenleggbar Kompakt i formen Lav vekt

Noe å tenke på

Litt stiv spadedel Noe kantete grep

Publisert 8. juli 2020 kl 14.44
Sist oppdatert 8. juli 2020 kl 14.44
annonse
Relaterte artikler
Outdoor Edge Chowpal turbestikk kan faktisk by på langt mer enn bare kniv, skje og gaffel. Utenom standard boksåpner og øljekk, kan du her briske deg med et flatjern og et lite knippe fastnøkler. Fastnøklene dekker standard millimeter-mål på 8, 10, 11 og 13, eller tilsvarende tommemål 5/16, 3/8, 7/16 og 1/2. Fastnøklene er en sammenhengende, innfelt slisse i gaffelryggen, så du har bare to vegger som tar tak på de to midterste nøklene. Nå er det ikke så ofte jeg har opplevd å savne fastnøkler på fjelltur, men den ene gangen man trenger det, er det sikkert usedvanlig kjekt å ha.  Ekstremt flatt Men primært er det jo spisefunksjonaliteten vi er ute etter. Skje og kniv er på samme skaft i hver sin ende, for så vidt fornuftig når noe først skal kombineres. Knivbladet felles inn over skjehåndtaket, og har en godt fungerende bladlås. Det bør den også ha, for kniven er faktisk ganske skarp. Gaffelen har tre tenner, der den midterste tres gjennom et spor i skjeskaftet. Sammenpakka blir settet dermed ekstremt flatt, noe som delvis kommer av ei skje som er ganske grunn. Den funker til Real Turmat-pakken, men tynne supper er en aldri så liten tålmodighetsprøve. Lav vekt gir høy pris Sjølsagt er det også sterkt fokus på vekta. 68 gram er ekstremt lite, faktisk noe av det laveste jeg har sett på turbestikk. Samtidig skal man ikke la seg blende helt av besparelsene det gir i ryggsekken: En sjekk i kjøkkenskuffa viser at Ikea-bestikket veier akkurat hundre gram mer. Det er hundre gram som du betaler ganske godt for, for om vekta er blant de laveste, er prisen blant de høyeste. Men det er ingenting å si på kvaliteten, så dette er et turbestikk som du kan tygge lenge på.
MacGyvers misunnelse

MacGyvers misunnelse

Biolite Campstove Complete Cook Kit kvistbrenner med tilbehør i lyngen.
Test av Biolite Campstove Complete Cook Kit

God idé som koker bort med kvisten

Urberg Rogen Stove brenner billig test
Alt-i-ett brennere

Test av Urberg Rogen Stove

Falkeberg speedboil kokeapparat test
Alt-i-ett brennere

Test av Falkeberg Speedboil

jetboil minimo brenner best i test
Alt-i-ett brenner

Test av Jetboil Minimo

annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen