/ Jaktski

Test av Åsnes Ingstad Alloy Pole skistaver

Åsnes skal ha ære for å ha gitt seg i kast med å videreutvikle skistaver. Åsnes Ingstad Alloy Pole er et par justerbare fjellskistaver du absolutt bør kikke nærmere på.

Sist oppdatert 17. februar 2024 kl 06.00
Åsnes Ingstad Alloy Pole fjellskistaver til test i snøen
ÅSNES FJELLSKISTAVER: Ved å vippe opp den røde plasthendelen, frigjøres reima slik at du kan endre håndas høyde rundt staven.
Åsnes Ingstad Alloy Pole

Produkt: Aluminiumstav i 7075 aluminium

Detaljer: Langt handtak i EVA-foam (hard skumgummi). Enkel justering av grepsplassering og reimlengde. Trinse i Hypalon og PA6.

Lengder: 130-160 i 5 cm-intervall

Vekt: 520 g (150 cm)

Pris: 999,-

Produsent: Åsnes

Åsnes har klart å gjøre noen, bokstavelig talt, nye grep med sine skitaver Ingstad Alloy Pole: Dette handler om rask og enkel tilpasning av grepshøyden – eller hvor lang staven er til enhver tid.

Du vil fort se at sjølve håndtaket på Åsnes Ingstad Alloy Pole er mye lengre enn normalt. Dette er kombinert med et enkelt låseklips i toppen som gjør at du raskt kan endre lengde på reima og flytte grepet nedover.

På denne måten kan du variere mellom kortere fjellskistaver som gir bedre blodomløp, versus lange skistaver når du staker med utstrakt med skøyteteknikk. Dette gjør du sjelden gjør hvis du går på ski i høyfjellet utenom påskeløypene, bortsett fra på skareføre utpå seinvinteren/ tidligvåren.

Særlig gunstig er kortere fjellskistaver hvis du går med pulk, fordi du med lange skistaver i større grad vil måtte jobbe med overkroppen for å dra pulken og løfte stavene samtidig.

Nyvinninga på Åsnes Ingstad Alloy Pole gjør dessuten at du for den del kan ha stavene i ulik lengde dersom du går langt på skrått opp ei fjellside, eller til bruk med truger på vinterjakt.

LES OGSÅ: Test av Alpina BC Travers - Fjellskisko med membran

Tampen slenger

Løsninga med justerbar høyde på reima, gjør at du får en endetamp som henger og slenger. Det kunne gjerne vært løst med ei hempe.

Det er også lett å få snurr på reima som du holder inne i håndflata. Den er imidlertid såpass tynn at det ikke skaper gnagsår eller noe mer enn generell OCD-irritasjon på vanlige turer.

Stavpiggen er lang, god og skarp, noe som gjør at du får godt feste i harde løyper. Den eneste innvendinga jeg har, er at trinsa kunne vært hakket større på en såpass dedikert fjellskistav.

Åsnes skistaver er produsert i aluminium og virker holdbar og solid, men det er jo gjerne aluminiumstaver helt til de knekker.

Oppsummert
Åsnes Ingstad Alloy Pole
8/10
Dette liker vi

Innovativ lengdejustering

Godt grep

God ispigg

Noe å tenke på

Litt små trinser

Publisert 8. juli 2020 kl 13.34
Sist oppdatert 17. februar 2024 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen