Åsnes Ingstad Alloy Pole

Produkt: Aluminiumstav i 7075 aluminium

Detaljer: Langt handtak i EVA-foam (hard skumgummi). Enkel justering av grepsplassering og reimlengde. Trinse i Hypalon og PA6.

Lengder: 130-160 i 5 cm-intervall

Vekt: 520 g (150 cm)

Pris: 999,-

Produsent: Åsnes, www.asnes.com

skala
5/6

Likevel har de med Åsnes Ingstad Alloy Pole klart å gjøre noen nye grep, bokstavelig talt:

Dette handler om rask og enkel tilpasning av grepshøyden – eller hvor lang staven er til enhver tid. Du vil fort se at sjølve håndtaket er mye lengre enn normalt. Dette er kombinert med et enkelt låseklips i toppen som gjør at du raskt kan endre lengde på reima og flytte grepet nedover. 

På denne måten kan du variere mellom en kortere stav som gir bedre blodomløp når du ikke staker utstrakt med skøyteteknikk, noe du sjelden gjør hvis du går i høyfjellet utenom påskeløypene, bortsett fra utpå seinvinteren/ tidligvåren. Særlig gunstig er kortere staver hvis du går med pulk, fordi du med lange staver i større grad vil måtte jobbe med overkroppen for å dra pulken og løfte stavene samtidig. Nyvinninga gjør dessuten at du for den del kan ha stavene i ulik lengde dersom du går langt på skrått opp ei fjellside.

Løsninga med justerbar høyde på reima, gjør at du får en endetamp som henger og slenger. Det kunne gjerne vært løst med ei hempe. Det er også lett å få snurr på reima som du holder inne i håndflata. Den er imidlertid såpass tynn at det ikke skaper gnagsår eller noe mer enn generell OCD-irritasjon på vanlige turer.

Stavpiggen er lang, god og skarp, noe som gjør at du får godt feste i harde løyper. Den eneste innvendinga jeg har, er at trinsa kunne vært hakket større på en såpass dedikert fjellskistav. Staven er produsert i aluminium og virker holdbar og solid, men det er jo gjerne aluminiumstaver helt til de knekker.

Jeger.no har også testet Åsnes sine fjellski: Liv Arnesen - en perfekt dameski for lange fjellturer med oppakning. Terningkast 6. 

VURDERING
Terningkast
PLUSS
Innovativ lengdejustering Godt grep God ispigg
MINUS
Litt små trinser