Knivbladet er laget ved å laminere tre lag med stål. Det midterste laget består av hardt stål med høyt karboninnhold, mens de to lagene på sidene består av mykere stål. Dermed får kniven en sylskarp egg i hardt stål, samtidig som den omkranses av slitsterkt mykere stål. I dag lager Cold Steel denne kniven i en versjon med VG-1 San Mai III stål og i en versjon med 4116 stål. Vi har testet den dyreste versjonen. Den har et ganske langt blad med rett rygg, og minner om en japansk tanto.  På toppen av ryggen sitter en beinknuser. Du kan trygt hakke deg gjennom bein og knoker med denne, bare husk å ikke bruke den vanlige eggen til det da stålet er så hardt at det er lett å slå av biter. Kniven ligger godt i hånden, har godt fingervern og er sylskarp rett ut av boksen. Egner seg godt både som allround- og flåkniv. Bestod begge papirtestene uten problemer. Outdoorsman får samme poengsum som vinneren i vår stortest, men blir nummer to på rangering da skaftet på Fällkniven S1 gir litt bedre grep.