Noen liker å lage mat på en brenner som bruker gass eller rødsprit, andre liker å lage mat på bål. Smaken er som baken, og begge deler har sine fordeler og ulemper.

Vi tester derfor gassbrennere, stormkjøkken, bålstativ og fyringsrør, stekepanner og annet utstyr for utendørs matlaging. 

Lettvektskokeutstyr er gjerne laget av aluminium eller andre materialer som ikke nødvendigivs trives så godt på et bål. Da er det gjerne fint med litt tyngre kokekar, kjeler og stekepanner. Husk at utstyr du bruker på bålet blir sotete. Det har sin sjarm, men krever hyppig vask eller egne pakkposer.

Jakter du på snaufjellet der det ikke er mye ved og sover i felten, vil det ofte være mest praktisk å lage mat på stormkjøkken. Pass bare på at du velger lett utstyr av høy kvalitet. Smarte turbrennere kan også gi god varme på småkvist, men da må du ettermate hyppig.