To små lykter har vært faste følgesvenner i sekken i høst. Ikke fordi jeg er blitt dobbelt så mørkredd, men fordi de veier ingenting og utfyller hverandre.
Med ei vekt hver på rundt 60 gram, har Nextorch K21 og Nextorch UL360 fått fast plass i jaktsekken. Om jeg skulle få bruk for lys eller ei; de få grammene spiller ingen rolle, og jeg vil definitivt savne dem hvis det ble behov for lys. Mobiltelefon er liksom ikke så hensiktsmessig under slakting eller til lange gåturer i regnvær.
Langlys
Nextorch K21 er langlyset, iallfall det kompakte formatet tatt i betraktning. Ingen tusenmetring, men nok til at du kan se rundt i terrenget (omtrent som en gammel 2xAA Maglite).
Fraværet av på/av-bryter forvirrer første gang, men det gjør du ved å vri lyktehodet. Nextorch K21 tre lysstyrker reguleres på samme vis; ved å vri raskt av og på. Lykta sikres i av-posisjon ved å vri i lås mot-urs.
Nextorch K21 har to festemåter, enten med et kulepenn-klips eller med magneten i bunnplata. Her ser jeg to forbedringer: Jeg ønsker ei nøkkelhempe slik at den kan henge trygt i beltehempa eller på sekken.
Og det hadde vært ekstra snasent om klipshempa var hengslet, slik at den kunne vinkles for å styre retningen på lyset. Men det duger til å feste den på caps-bremmen.
LES OGSÅ: Test av Fenix E18R, full score til et stjerneskudd av ei minilykt

MAGNET: Nextorch K21 og Nextorch UL360 har magnetplater i bunnen, slik at de kan festes på kjøleskapet, sikringsboksen eller bilpanseret.
Nærlys
Nextorch UL360 er camp-lanterna, eller nærlyset om du vil. På maks gir den greit lys 3 m rundt seg, og på sparebluss holder det som teltlys. Da har du til gjengjeld lys i 30 timer.
Av/på styres med å vri lyktebunnen, og også her er det to raske av/på som justerer lysstyrken. Her savner jeg å få låst Nextorch UL360 mer markant i av-modus, slik som K21.
Her står magnetplata på et hengsla stativ, noe som gjør at Nextorch UL360 kan stå av seg sjøl og vinkles. Du kan klaske den til bilpanseret, til sikringsskapet når strømmen går, eller til en kniv som du stikker i trestammen. En S-karabin gjør at du kan henge lykta i telttaket, fra et tre eller i ryggsekken.
Allsidig og trygt
Både Nextorch K21 og Nextorch UL360 gir mye lys for penga (drøyt 200 kr). Så hvorfor to lykter?
Jo, i tillegg til at de utfyller hverandres bruksområde, har du da samtidig ei backup-lykt om batteriet skulle gå eller den ene skulle ryke.
Ta også en titt på Jegers andre tester av lykter.
Nextorch K21
Produkt: Mini-lykt
Material: Aluminium
Lyskilde: CREE LED CREE® XP G3-S4 LED
Mål: 79 x 19 mm
Vekt: 57 g m/ batt
Batteri: 1xAA
Styrke: 160/ 55/ 7 lm
Lyser: 70/ 40/ 17 m
Levetid: 1 t/ 7.45/ 14 t
Vanntett: IPX-7
Pris: 249,-
Leverandør: Alterno AS, www.alterno.no
Pluss: Lyssterk, tre lysstyrker, meget kompakt
Minus: Savner nøkkelring-feste
Terningkast: 6
Nextorch UL360
Produkt: Lommelanterne
Materialer: Metallkjerne dekt av polykarbonat
Lyskilde: CREE XP-G2 R5
Mål: 78 x 34 mm
Vekt: 62 g m/ batt
Batteri: 1xAA
Styrke: 70 eller 10 lm
Rekkevidde: 5 m diameter/ 360 grader
Levetid: 3 t/ 30 t
Vanntett: IPX-6
Pris: 229,-
Leverandør: Alterno AS, www.alterno.no
Pluss: God spredning, allsidig feste
Minus: Litt svakt lys, savner av-lås
Terningkast: 5