– Dette er et initiativ fra Zeiss i utgangspunktet. Vi er flere leverandører som har gått sammen for å favne et større publikum, forteller salgssjef Vegard Jørgensen i Norma.

– Tidligere har vi hatt møter med de fleste butikkjedene og kundene våre på IWA, men de siste årene har det jo vært dårlig med IWA. «Mini-IWA» gir oss da mulighet til å vise produktene våre for flere samtidig.

– Noen av oss er jo konkurrenter. Vi valgte likevel å gjøre det slik for at flest mulig skal få med seg mest mulig på kortest mulig tid, legger Jørgensen til.

Oscar Haugen i GRS viser fram deres nye riflestokk GRS Fenris.
Oscar Haugen i GRS viser fram deres nye riflestokk GRS Fenris.

Ny stokk fra GRS

Foruten Norma og Zeiss deltok også Schou AS, Zodiac, GRS og A-Tec som utstillere. GRS viste for første gang frem sin nye riflestokk primært beregnet for jakt. Også denne modellen har fått navn fra norrøn mytologi.

– I slutten av april kommer GRS Fenris. Det blir innstegsmodellen til GRS og produseres i komposittmateriale. Grepene er ikke gummibelagt, men ganske aggressivt utformet på pistolgrep og forskjefte, forteller Oscar Haugen i GRS.

Stokken kommer i fargen koksgrå og vil være tilpasset Tikka, Remington, Howa, Weatherby, Bergara med flere. Kolben har høyde- og lengdejustering med det kjente trykknappsystemet. Den nye stokken vil få en butikkpris på ca 3.900 kr.

Sturla Ekrol i Zeiss med en av de to nye Zeiss LRP-modellene.
Sturla Ekrol i Zeiss med en av de to nye Zeiss LRP-modellene.

Hemmelig Zeiss

Flere Zeiss-produkter som skal lanseres internasjonalt 3. mai, vil bli vist allerede dagene før på Camp Villmark. De ble også vist på mini-IWA, men kan følgelig ikke omtales av JEGER. Men at det dreier seg om optikk, bør ikke være noen overraskelse.

I tillegg ble Zeiss LRP-modellene vist fram. Dette er en serie med to kikkertsikter beregnet for langholdsskyting, med retikkel i første bildeplan. Prisen på de to modellene er henholdsvis 37.000 (3-18 x) og 39.000 kr (5 -25 x). Zeiss fremhever de ekstreme justeringsmulighetene på 40 MIL som går over tre runder på tårnet.

Bedre hørsel med Zodiac

Zodiac var stolte over å vise frem sine nye, intelligente ørepropper som skal beskytte hørselen. Øreproppene kommer i to modeller, og hvis de fungerer som Rolf Ramberg i Zodiac Norge sier, så er dette lovende saker.

Zodiac er også klare med sitt eget viltkamera. Modellen er uten MMS/ 4G, men har såpass spennende spesifikasjoner at det bør være interessant for jegerne. Videre har Zodiac forenklet sitt tilbehør for jaktradio: Nå blir dette systematisert i grupper hvor alle produkt er kompatible med en rekke radiomodeller, slik at det blir lett for forhandler og sluttbruker å finne riktig produkt.

Norma på banen med nye rifler

Etter at Blaser etablerte seg med egen agent i Norge, har Norma vært på utkikk etter en erstatter. Den ble vist fram nå: Fra Strasser har Norma hentet inn to systemrifler:

Begge er rettrekkere som av utseende minner om Blaser. Ava-Tahr har komposittstokk, mens Unic Carbon har tommelhullsgrep og karbonstokk. Unic Carbon har også meget enkelt høydejustering av kolbe. Løpsbytte er særdeles enkelt og likeledes justering av avtrekk.

Det som skiller Strasser mest fra Blaser, er at du spenner mekanismen med en gang sluttstykket trekkes bakover. Fordelen er at sluttstykket da bare nærmest kan lirkes frem med en finger, og likevel smekker solid og trygt på plass i lås.

Anette Holen viser frem rettrekkeren Beretta BRX1 og CZ Alpha – spennende nyheter fra Schou.
Anette Holen viser frem rettrekkeren Beretta BRX1 og CZ Alpha – spennende nyheter fra Schou.

Beretta og CZ fra Schou

Hos Schou var det nyheten om Berettas første rifle som vakte mest nysgjerrighet, selv om det er en stund siden den ble lansert. Rettrekkeren Beretta BRX1 er et meget spennende våpen – og ikke minst hyggelig i pris, siden det ligger rett i underkant av 20.000 kr.

CZ Alpha er en annen nyhet på riflefronten fra leverandøren på Kløfta. Alpha har løpsbyttemuligheter, men kun innenfor samme ammunisjonsgruppe. Rifla vil ligge på 17.990 kr og leveres med en polymerstokk. Stokken har et tradisjonelt, men samtidig spennende design som nok vil fenge en del jegere.

I tillegg har Schou nå tatt over som importør av Tactacam, som leverer våpenkamera.

Atec kjører på med gode produkter som selger bra, forklarer Anders Johansen.
Atec kjører på med gode produkter som selger bra, forklarer Anders Johansen.

Forsetter suksessen

A-Tec stilte med fullt arsenal av dempere og tilbehør. Selv om de ikke flesket til med noen nyheter, er det ganske spennende saker de har med for eksempel moduldemperen A-Tec H2: Her kan du enkelt sagt selv bestemme hvor mange rørdeler demperen skal bestå av, og dermed hvor godt den skal dempe.

Gründer Anders Johansen viste også frem hagledemperen A-Tec A12. Han kunne fortelle at selv om den har hatt begrenset gjennomslag på markedet, så er kjøperne meget fornøyde:

– Tilbakemeldingene vi har fått både fra innland og utland, fra ettersøksjegere og andre spesielt med korte halvautomathagler, gjør at vi fortsetter produksjon av denne demperen, forteller Johansen engasjert.