Jeg koser meg når jeg sliper kniv på gammelmåten. Nå og da har jeg brukt elektrisk slipestein til å sette opp råegg, men finpussen blir tatt med brynestein – og det tar tid. Da jeg testet Ken Onion Edition måtte jeg beskjemmet innrømme at jeg skjerpet alle kniver, sakser og økser som finnes i huset på den samme tiden jeg vanligvis bruker på to kniver. Skarpe ble de også. Veldig skarpe...

Sliperen spiser nesten alt av kniver, sakser og verktøy, inkludert bukåpnere og serraterte blad. Den kan justeres fra 15 til 30 grader med 1 grads trinn. Justeringen er svært enkel og gjøres via et lite hjul med tydelig merking. Det er en stor fordel sammenliknet med «standardutgaven» Work Sharp Knife And Tool Sharpener (WSKTS) hvor man for å endre slipevinkel må skifte dekselet som styrer kniven over slipebåndet. Lillebror WSKTS har heller ikke justerbar slipehastighet. En annen viktig forskjell er at Ken Onion Edition har tredoblet slipetid før motoren må kjøles ned (60 versus 20 minutter). I tillegg brukes 3/4" slipebelter som både gir mer stabil og raskere sliping enn 1/2"-beltene på WSKTS.