Sjøl om dette ikke er ei tett membranbukse, har Lundhags spandert på lufting mellom lårene, noe som øker temperatur-
omfang og anvendelsesområde. Øverste del av lommefôret på frontlommene har netting som gir ekstra lufting. Andre detaljer er romslige lårlommer på begge sider, høyre lomme med innvendig strikklomme for mobiltelefon eller GPS. Buksa har strikkstramming med borrelås i livet.
Smarte detaljer
Det er en tykkere utgave av sommerbuksa Makke, tiltenkt vinterbruk. Særlig vises dette på beinavslutninga, der ekstra innlegg med 30 cm toveis glidelås gjør det lett å få buksa utapå tykke vinterstøvler. Det er integrerte, avtakbare gamasjehemper skjult i en fold i stoffet. Fem trykknapp-innstillinger på anklene gjør at du får stramma buksa godt rundt støvelleggen.
Dette er ei avansert hybrid-bukse, der tankegangen er at man bruker det stoffet som er best egna til de ulike delene: Buksa er hovedsakelig laga i polyester- og bomullsblanding, men i rumpa og over knærne er det stretchstoff som skal være vanntett. Ankelforsterkninger i Keprotec beskytter litt ekstra hvis du bruker truger eller fjellski med stålkanter.
Les også våre tester av jaktdresser
Svake overganger
Nettopp de mange overgangene mellom ulike stoffpaneler og alle sømmene dette medfører, er buksas største utfordring: Relativt tidlig merka jeg at regn slipper inn i overgangen fra bomull til vanntett stretch over knærne. Dette kan nok avhjelpes med litt reimpregnering.
Innvendig i skrittet er det brukt teip i begge retninger. Den i folden mellom lårene har sluppet helt, og den langs rumpesprekken er i ferd med å løsne. «Gummibelegget» som trolig utgjør en del i vanntettheten, viser synlige tegn på perforering.
Nå skal det tilføyes at jeg omtrent har bodd i denne buksa gjennom store deler av sommeren og høsten. Men jeg synes det er tidlig at det kommer såpass åpenbare tegn på slitasje på et produkt til denne prisen.