Test av Peak Motion Pasvik dunbukse

Peak Motion Pasvik er ei dunbukse som er bryet og pengene verdt å ha med seg i jaktsekken som en del av standard innhold, i hvert fall om du er en frysepinne. Da kan lunsjpausen bli både lengre og mer behagelig hvis sola gjemmer seg bak skyene og temperaturene er lave.

Sist oppdatert: 19. april 2023 kl 10.00
Praktisk: Klesplagg av dun har den store fordelen at det kan komprimeres.
Praktisk: Klesplagg av dun har den store fordelen at det kan komprimeres.
PEAK MOTION PASVIK

Produkt: Overtrekksbukse i dun som egner seg til all utendørsaktivitet som er statisk om vinteren.

Detaljer: Helgående glidelås langs begge bein, forsterkninger i setet, justeringer i livet. Leveres med pakkpose.

Materialer: Andedun i kvaliteten 650 FP, 90/10

Størrelse og passform: Unisex. S - XXL. Normal i størrelsen.

Vekt: 340 g i medium.

Veil. Pris: 1.499,-

Leverandør: Hekta På Tur AS

På ett eller annet tidspunkt har de fleste jegere kjent på kroppen hvordan det er å gradvis miste varmen når man skal fylle på energilagrene under et lengre stopp på jaktturen. En løsning er å korte ned tida man sitter i ro, men hvorfor ikke kle på seg litt ekstra og nyte lunsjpausen litt lengre istedenfor å fryse?

Lett og svært praktisk klesplagg

Peak Motion Pasvik er simpelthen et genialt plagg som til sitt bruk nærmest bør være en selvfølge å ha med seg på jakt etter hvert som temperaturen synker utover høsten og vinteren. Du skal lete lenge etter noe som tar så liten plass og som samtidig gjør så stor nytte.

Det første og kanskje viktigste punktet er brukervennligheten. Overtrekksbuksa leveres med hele glidelåser på begge sider, og ja – det er YKK glidelåser som duger. Dette gjør at du kjapt og enkelt kan zippe buksa utenpå når pausen kommer og blodsukkeret er lavt.

For slike isolasjonsbukser er det helt vesentlig at denne funksjonen er inkludert. Har man ikke glidelåser, blir den som regel ikke tatt i bruk. Få eller ingen tar av seg gode og varme sko for å trekke over ei bukse under en pause på jakt. Da finner man seg heller bare i å fryse istedenfor. Dette unngår du enkelt og greit med denne dunbuksa.

LES OGSÅ: Test av Jagdhund Alpin 4 jaktbukse

Dunbukse med gode løsninger

Et stort pluss er den gode passformen og justeringsmulighetene man har. Buksa er true to size, og har både beltespenne i strikk i tillegg til snøringer i livet. Dermed sitter buksa tett rundt livet når det er ønskelig, noe som er en fordel på de kaldeste dagene hvor det er viktig å holde på den varme lufta.

Lav vekt går som regel på bekostning av slitestyrke, og det gjelder også denne dunbuksa. Dette er ikke klesplagget som egner seg for store bevegelser. Det er fort gjort å få hull i det tynne stoffet om man bykser gjennom kratt og lignende.

Men hva med når du sitter, tenker du? Det har Peak Motion løst på en bra måte ved å lage forsterkninger i setet. De tåler litt ekstra, og sørger for at du slipper å bekymre deg for hull.

For å utnytte komprimerbarheten, leveres buksa med en enkel pakkpose. Den gjør at buksa blir svært liten, så selv den minste jaktsekken har plass til denne.

TEST AV 12 JAKTBUKSER: Jaktbukser til all slags vær

Oppsummert
PEAK MOTION PASVIK
8/10
Dette liker vi

Riktige detaljer

Lett vekt

Mye for pengene

Noe å tenke på

Savner snøring i linningen

Publisert 4. mars 2023 kl 13.18
Sist oppdatert 19. april 2023 kl 10.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen