Test av ISOtunes Sport Caliber

Det er ikke tøft å høre dårlig og ha tinnitus. Skuddlyd skader hørselen hvis man ikke beskytter den. Etter hvert har det kommet mange gode løsninger som beskytter hørselen, men samtidig sørger for at man hører det som skjer rundt en. JEGER har testet ISOtunes Sport Caliber.

Sist oppdatert: 5. mai 2024 kl 16.00
ISOtunes Sport Caliber tar liten plass.
ISOtunes Sport Caliber tar liten plass.
Isotunes Sport Caliber hørselvern og bluetooth-hodesett

Vekt: 8 g pr propp. Lade/ oppbevaringsboks ca 50 g.

Medfølger: Ekstra skumpropper, ladekabel og lade-/ oppbevaringsboks.

Batterilevetid: 13 timer samt ytterligere 30 timer med lading fra etuiet.

Veil. pris: kr. 1.995,-

Leverandør: Zodiac Norge AS , ww.zodiac.no

ISOtunes Sport Caliber er et kombinert hørselvern og bluetooth hodesett. ISOtunes består av en propp som puttes i hvert øre. Innstilling av lydnivå, svare på telefoner etc. gjøres ved å trykke lett på høyre propp. Proppene kommer med kombinert oppbevarings og ladeboks. Denne boksen har et innebygget batteri med led-indikator og den lades ved hjelp av den medfølgende USB C-kabelen. Det følger også med et godt utvalg skumpropper slik at man enkelt finner den man syns passer best til sine ører og sitt bruk. ISOtunes er IP67-sertifisert og dermed vann- og støvtette slik at man ikke trenger å tenke på dem uansett vær eller hvor mye man svetter.

Enkle å sette opp

I tillegg til å dempe høye lyder som skuddsmell etc., kan ISOtunes Sport Caliber også kobles til telefon og jaktradio ved hjelp av bluetooth. Dermed kan man spille av musikk, svare på telefoner og snakke med de andre på jaktlaget med proppene i øret uten at omgivelsene hører noe. 

Proppene har ikke mikrofon slik at kommunikasjonsenhetens mikrofonløsning må benyttes. ISOtunes er vann- og støvtette slik at man trenger ikke tenke på dem uansett vær. Det er oppgitt at de kan forsterke hørselen med opp til 8 ganger, samtidig som høye lyder dempes på under 2 millisekunder. Høye lyder over 85dB dempes effektivt. Jeg har ikke utstyr til å måle dette, men finner ingen grunn til å tro at det ikke stemmer: Skuddsmeller reduseres i hvert fall dramatisk. Batteritiden oppleves som meget bra.

Lang rekkevidde og problemfri oppkobling

Når ISOtunes først er paret med telefonen, er det bare å ta dem opp av den kombinerte oppbevarings- og ladeboksen og putte dem i ørene. De både slår seg på og kobler seg opp mot telefonen automatisk etter å ha blitt paret en gang.

Ved fri sikt til telefonen begynte ikke lyden å hakke før jeg var mellom 15 og 20 meter fra telefonen. I skog gikk rekkeviddden ned til omlag det halve. Så om man må fjerne seg noen meter fra posten under jakt vil man likevel få med seg det som blir sagt over sambandet eller man kan fortsette å snakke i telefonen selv om den ligger igjen ved sekken. 

LES OGSÅ: Test av Peltor WS Alert XP

Hørsel som ei gaupe

Hørselen min har etter mange år med skyting, jakt, forkjærlighet for høy metallmusikk og dertil slurvete bruk av hørselvern har ført til tinnitus og at ordet «HÆ?» tar mer og mer plass i mitt vokabular. Rasling i skogen hører jeg nesten ikke lenger og retningsbestemmelse av lyder fra har blitt mer og mer vanskelig. 

Med ISOtunes Sport Caliber føler jeg at jeg fikk hørsel som ei gaupe! Rasling i løv og gress, vingeslag fra duer som kom inn for landing hørte jeg plutselig igjen. I tillegg er det like lett å retningsbestemme lyd som med normal fungerende hørsel. Mine gamle intelligente støydempende ørepropper er et helvete hvis det blåser, da de genererer enormt mye vindstøy. Det er ikke tilfelle med ISOtunes. Selv under dager med sterk vind på jakt både i skogen og på fjellet opplevde jeg svært sjeldent vindstøy når jeg skrudde ned lydforsterkningen. 

De bråker heller ikke hvis klær, lue eller lignende gnisser mot proppene. Jeg fant ikke noe å trekke på ISOtunes Sport Caliber. De er svært enkle i bruk, fungerer meget bra og de er vel verdt prisen. Dermed blir belønningen 6 øyne på terningen!

Oppsummert
Isotunes Sport Caliber hørselvern og bluetooth-hodesett
9/10
Dette liker vi

Enkel i bruk

God lyd

Vanntett

Bluetooth

Noe å tenke på

Ikke noe spesielt

Publisert 21. mars 2023 kl 20.04
Sist oppdatert 5. mai 2024 kl 16.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen