March FX 5 – 40 X 56

Pris: 39.900,-

Importør: Skytterlinken, www.skytterlinken.no, 40 60 30 80

skala
6/10

Testmodellen er en March FX 5 – 40 X 56. Importøren tilbyr flere andre modeller, fra den minste som er en 1 – 10 x 24 til den største som er en 8 – 80 x 56. Testmodellen forstørrer opp til 40 ganger.

Vår modell kom med medforstørrende retikkel, som betyr at retikkel og mål forstørres samtidig. Det fine med dette er at du kan benytte retiklet til avstandsbedømming uavhengig av hvilken forstørrelse du benytter. 

Optikken til March er klar og god både i skumring og regnvær, noe som skyldes ED-glassene som er brukt i siktet. ED-glassene er bedre korrigert for brytningsfeil enn vanlige glass, noe som gir et skarpere bilde.

MARCH har parallaksejustering både i høyden og siden og er meget presis.

Skytetesten gikk som den skulle og du kan stole på at klikkene i høyde og bredde plasserer skuddene dit du skrur. Til tross for at siktet forstørrer hele åtte 

ganger, er det med sine 890 gram svært lett og kompakt. Siktet har parallaksejustering på venstre side, og i samme ratt sitter lysbryteren for lys i retikkelet. Her har du seks ulike lysstyrker å velge mellom. 

Siktet fra March er perfekt for langholdsskytteren, jaktfeltskytteren og jegeren som ønsker seg optikk som forstørrer litt mer enn vanlig. 

Det er lite å sette fingeren på ved dette siktet. Det eneste minus er at det koster like mye som en bra bruktbil. På plussiden holder siktet mye lengre enn bilen. Om du vil ha noe som nærmer seg i kvalitet til en billigere pris, kan IOR 5,8 – 40 x 56 IR FFP Crusader være et alternativ.

Flere tester av kikkertsikter

Vi tester løpende nye kikkertsikter på markedet i alle prisklasser slik at du er kan velge det beste kikkertsikte for deg og dine jaktformer. Les vår test av dyrere kikkertsikter, eller kikkertsikter som er snillere for lommeboka.

Vi har også en guide til gode kikkertsikter for bruk på fjellet, og en omfattende test av gode sikter om du jakter i skumring.

MARCH setter skuddene der de skal være.

VURDERING
Karakter
PLUSS
God optikk Nøyaktig på høyde og sidejustering Særdeles solid laget
MINUS
Pris