Edvardson AB Jägerbeltet

Produkt: Utstyrsbelte for hundeførere

Konstruksjon: Solid lærkonstruksjon med hundekobbel i stål

Lengde: 70-120 cm

Pris: 1595,- SEK

Leverandør: Edvardson Sweden AB, www.edvardson.se

skala
6/6

Klokka har ringt. Altfor tidlig selvfølgelig. Dratt i trynet, kun iført boxer, blir huset endevendt: Hvor er jaktkniven? Hundepeileren? Patronpungen? Og hvor i huleste la jeg bukåpneren?

Svenske Edvardson AB er kanskje aller mest kjent for å produsere vadmelsklær, men de produserer også en del jaktutstyr i lær. En av disse produktene er Jägerbeltet. 

Jegerbeltet har flere funksjoner: Det skal gjøre de aller mest nødvendige duppedingsene lettere tilgjengelig. Slik skal man slippe storstilte leteaksjoner i «morgenørska». Et annet poeng med å samle dem på et sted, er å gjøre dem lett tilgjengelig under selve jakta. 

Ikke for sekkeløp

Jegerbeltet består av to belter satt sammen til et. Ved å åpne en lærløkke, kan det ytterste beltet løsnes fra det innerste. På denne måten kan nødvendighetene festes i beltet. Selve innfestningen er noe knotete å få til når beltet er helt nytt, da læret er ganske stivt. Dette kommer seg etter noen få dager med bruk der læret får mykne litt. For min del har jeg valgt å plassere jaktkniv, avstandsmåler og patronpung i beltet. Dette oppleves svært praktisk, både under pakking av jaktutsyret før tur og ved praktisk jakt. 

Eneste ulempe jeg finner med Jägerbeltet er at det kan være litt i veien om du skal gå med stor og tung sekk der det er nødvendig å bruke hoftebeltet på sekken. På vanlige jaktdager uten behov for stor sekk, er jegerbeltet derimot et kjærkomment hjelpemiddel.

 «For min del har jeg valgt å plassere jaktkniv, avstandsmåler og patronpung i beltet. Dette oppleves svært praktisk, både under pakking av jaktutsyret før tur og ved praktisk jakt. »

Test-av-Jagerbeltet-2
litt stivt: Læret oppleves umiddelbart litt stivt, men mykner i løpet av kort tids bruk.

Trafikksikkert

Som trafikklærer og over middels interesse i trafikksikkerhet, ser jeg også en tilleggsverdi med jegerbeltet: I bilen er det viktig med et stramt og tettsittende setebelte, uten noe mellom dette og kroppen. For jegere med alt mulig rart hengende i beltet på buksa, blir dette fort en utfordring. Med disse duppedingsene hengende på jegerbeltet istedenfor i buksa, kan du enkelt hekte av deg beltet med jegerstash og putte det i bagasjerommet under transport. 

Integrert i jegerbeltet finnes også to stålringer. Disse er til å feste hundebånd i, og gjør at jegerbeltet også vil fungere som et hundebelte. Jegerbeltet funker derfor like bra enten man er hundefører, postjeger eller bare skal på tur med litt ekstra stash lett tilgjengelig.

VURDERING
Terningkast
PLUSS
Lett tilgjengelighet for det mest nødvendige Praktisk med skiftende bekledning Trygt i trafikken
MINUS
I konflikt for tung sekk med hoftebelte