Guide: Slik lar du viltkjøttet mørne

Mange jegere lar ikke viltkjøttet mørne lenge nok før det legges i fryseren- og der mørner det i hvert fall ikke.

Sist oppdatert: 5. september 2024 kl 13.00
RIKTIG SLAKTING: Grunnlaget for å få best mulig viltkjøtt begynner når det felte dyret skal utvommes, og gjennom hele slakteprosessen er god hygiene svært viktig!
RIKTIG SLAKTING: Grunnlaget for å få best mulig viltkjøtt begynner når det felte dyret skal utvommes, og gjennom hele slakteprosessen er god hygiene svært viktig!
Lesetid: 6 minutter

Når man opplever suksess i jakta er det viktig at man legger til rette for suksess hele veien til middagsbordet. Hvordan dette blir gjort på har stor betydning for resultatet. Er det poeng i å la kjøttet mørne, eller kan du bare legge kjøttet rett i fryseren? Denne guiden tar deg gjennom viktige momenter og hjelper deg på veien mot å lykkes etter at viltet er skutt.

Mørning- eller modning som det også heter, har to primærårsaker; først og fremst for å bryte ned bindevevet i kjøttet og dermed redusere tyggemotstanden slik at det blir med behagelig å spise. Modningsprosessen utvikler også hver enkelt viltarts spesielle og iboende egensmak.  

Allerede abonnent?  

Hold deg oppdatert gjennom året, og få de beste jakttipsene før sesongen starter for fullt.

OrdinærUnder 28 år
Digital tilgang
79 kr/md i 12 md*
139 kr/md - ingen bindingstid
Med magasin
99 kr/md i 12 md*
+ 6 utgaver av magasinet Jeger

*Forutsetter 12 måneder bindingstid. Kanselleres når du vil, med tilgang ut bindingstiden.

Alle abonnement fornyes automatisk. Se Fri Flyts bruker- og abonnementsvilkår her.

 

Relaterte artikler

Jeger utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen | Journalist: Atle Rønning
Annonser: Kjetil Sagen